Blauwe luchten, eindeloze wegen en braaien

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na 2 lange rijdagen zijn we aangekomen in Windhoek waar we zo op zoek gaan naar een nieuwe camera, Jan zijn camera is uit de auto gevallen… Soms doet ie het wel en soms doet ie het niet. Aangezien we ervan overtuigd zijn dat er in Etosha luipaarden op ons liggen te wachten…
Tja, soms zit het mee en soms…
Vanmiddag gaan we naar Marco en Elise waar we ook blijven slapen om morgen door te reizen naar Etosha. Vanavond dus aan de braai, dat wordt een gezellige avond.

Even terug
In Kaapstad hebben we uitgebreid bijgeklets met Sonja en Jeroen, www.travelmaniacs.nu, wie veel reist heeft veel te vertellen en als je meer dan een jaar door West-Afrika hebt gereisd heb je erg veel te vertellen. ‘ s Avonds met Janny en Gerard uit eten geweest die ons heel lief hebben getrakteerd. Ook zij genieten van Zuid-Afrika. Was een bijzondere eerste dag in Kaapstad.
Kaapstad voelt voor ons een beetje als thuiskomen, de dominerende Tafelberg, het Afrikaans gebabbel om ons heen, de mooie terrassen, maar ook de krottenwijken, schitterende huizen, veel lopende zwarte mensen en veel witte mensen in de auto’s: het blijft een land vol met uitersten.

‘Was u hier ook in mei 2011?’ , vroeg ik aan de vrouw toen we bij de douane in Namibia stonden.
‘Volgens mij hebt u ons verteld dat Bin Laden dood was.’
Een mens onthoudt soms de meest wonderlijke dingen.
‘Dat kan ik zo nakijken of ik toen ook moest werken.’
De 3 mannen die ons hoffelijk voor lieten gaan bij de douane dachten daar ineens heel  anders over toen zij in de computer ging snuffelen… Maar ik had gelijk en als goede vrienden zijn we uit elkaar gegaan, een vriend bij de douane is altijd mooi meegnomen.

De auto is een goudkleurige Toyota Etios, en rijdt als een zonnetje, hoewel de vogelstand daar inmiddels anders over denkt.
Roadkillscore vogels:
Jan 2
Ada 3
Ik kan jullie verzekeren dat er geen opzet in het spel was.

Comments

 1. dea valk says:

  Ha reizigers,

  Tja, we zeggen vaak dat het leven vol verrassingen en risico’s zit en een fototoestel dat het niet zo goed doet is er dan één van. Geluk is dan weer wel dat je ‘de foto’s nog hebt’.
  Groet Marco en Elise van ons en als je de bekende kudde olifanten tegenkomt in Etosha, denk dan even aan onze mooie foto’s. Hoewel een luipaard spotten …..?

 2. Joke & Luc says:

  Ook een manier om een nieuwe camera te krijgen(???) maar goed, beter de camera dan Jan…toch!!
  Oh ja, we hebben een hele gezellige schouw…..

 3. Pech van die camera, maar beter die dan Jan zelf…..sprek ik uit ervaring…

 4. Het klink weer vertrouwd/ Heerlijk, wat zullen jullie genieten. Met die foto’s komt het wel goed.
  Als jullie net zo genieten als ik, dan heb je een geweldige tijd. Heerlijk!!

 5. Hi Ada en Jan,

  Wat vervelend van de camera. Had Douwe ook na alle dirts roads in Zuid Afrika. Jullie hebben lekker weer, beter dan hier en in Kaapstad. Het heeft zo hard geregend dat Chapman’s peak dicht zit vanwege modder. Zo zie je maar weer. Het weer valt niet te peilen. Maar geniet er nog lekker van met z’n beiden. Veel plezier

  Marian en Douwe.

 6. Hanny en Jaap says:

  Hallo Ada en Jan,

  Wat een pech met het fototoestel, maar je zult vast wel een goede vervanging gevonden hebben. Hier moeten we weer wennen aan de kou en kilte. Geniet van het mooie Namibië, wij hebben er goede herinneringen aan. Jaap is al druk bezig met de foto,s van Ethiopie.

Speak Your Mind

*