De dag dat Jan het luipaard zag…

… en ik dus ook!

Na 9 reizen door verschillende luipaardrijke landen is het gisteren dan eindelijk gebeurd.
EEN LUIPAARD!!
Er stonden een paar auto’s op een kluitje bij elkaar in Etosha en dan weet je dat er iets te zien valt… Na enig turen zagen we een schitterend luipaard nonchalant achter een bosje zitten. Jan begon bijna te hyperventileren, de camera klikte non stop en na het nemen van een kleine 100 foto’s daalde Jan zijn bloeddruk. Maar wat een machtig beest, hij liep, hij zat, hij geeuwde en liet zich als een ware mannequin uitgebreid fotograferen en vond al die aandacht helemaal terecht.
Jammer genoeg lukt het uploaden van de foto’s niet, maar die houden jullie absoluut tegoed.
Etosha was top met zo’n 20 leeuwen, tientallen dikke olifanten, zebra’s, gemsbokken, gracieuze giraffes, duizenden bokjes, vogels en ga zo maar door. Vooral 2 verliefde olifanten die onmogelijke dingen deden met hun slurven zal ik niet snel vergeten.
We hebben er 3 nachten gekampeerd op Ouakauejo en zijn gisteren aangekomen in Opuwo, Namibisch meest Afrikaanse stad waar Herero, Zemba en Himba mensen in hun eigen schitterende, onderscheidende kleding door de straten lopen.  Aan de kleding herken je hier de man, vrouw en kind.
Even terug
In Windhoek zijn we meer dan gastvrij onthaald door Elise, Marco en hun 2 zonen, Iris die voor Elise werkt bij Explore Namibia en goede vrinden van hun. Uren gekletst, gebraaid, gelachen en genoten. Met sommige mensen pak je iedere keer zo de draad weer opEmoji Was een topbezoek.
Vandaag genieten we dus van Opuwo, waar we uren op het terras van het koffiezaakje naast de OK winkel hebben gezeten om na al die mensen te kijken die de winkel in- en uitgaan. Deze winkel is het hart van de stad en veel mensen staan en hangen hier de hele dag rond. Toeristen komen hier bijna niet en als ze al komen dan blijven ze vaak in de luxe Opuwo Country Lodge waar we zojuist hebben gelunchd. Het uitzich daar is magistraal en weids, voeg daarbij een spijkerbroekenblauwe lucht… en dan krijg je wel een idee!
Morgen gaan we naar de Epupa Falls, volgens onze info een 3 uur durende rit over prima dirtroad. Dit is nieuw voor ons, hier zijn we nog nooit eerder geweest en kijken er naar uit.
Ik zit dit te typen in het restaurantje/receptie van Oreness camp dat nu Aameny Rest Camp heet, zeer fatsoenlijk internet en personeel dat geen bal te doen heeft en hier rondhangt, allemaal tegelijk praten en regelmatig kreetjes van verbazing en opwinding slaken (mijn interpretatie) Maar het verhoogt  de sfeer!

 

Comments

 1. Hanny en Jaap says:

  Hoi Ada en Jan,
  Wat een belevenis een luipaard van zo dichtbij te bewonderen en te fotograferen.
  Ja we kunnen ons indenken dat Jan helemaal uit z’n dak ging.
  Vanmiddag naar het afscheidsfeestje van Janny geweest, ze is er helemaal klaar voor.
  Hartverwarmende ontmoeting.
  Geniet no van het mooie Namibië.
  Een groet van ons.

 2. Tineke Dokter-de Jong says:

  Hoi Ada en Jan,
  Dat gevoel dat je een wild dier van dicht bij ziet moet je zelf ervaren en dan nog wel een luipaard, geweldig, wij hebben in Etosha park zelfs maar 1 leeuw, heel in de verte gezien, helaas, maar van de andere dieren waren we ook onder indruk.
  Veel plezier, ik geniet ook van jullie verhalen, hoor .
  Groetjes, Tineke

 3. annie stubbe says:

  YES!!!! Helemaal geweldig dat luipaard! Oh ik gun het jullie zo…!!!!!
  Heerlijk om over dingen te lezen die je kent, de supermarkt in Opuwo (zie het zo weer voor me), de camping, de prachtige Lodge en de dirtroad naar de Falls….die wij nooit gezien hebben omdat we onderweg een lekke band kregen en de opgekrikte auto niet meer naar beneden kregen omdat we niet wisten hoe de krik werkte…..
  Geniet er van en laat ons meegenieten!!!

 4. Hallo Jan en Ada,
  Het gevoel dat jullie bij het zien van ene luipaard hadden, had ik met de leeuw in Addo. Je vergeet bijna te ademhalen. Leuk verhaal en blijf genieten van dit mooie land dat Namibië heet.

 5. Het gevoel dat jullie bij het zien van ene luipaard hadden, had ik met de leeuw in Addo. Je vergeet bijna te ademhalen. Leuk verhaal en blijf genieten van dit mooie land dat Namibië heet.

Speak Your Mind

*