Weer thuis

We zijn weer thuis. Na een voorspoedige reis zijn we afgelopen dinsdag rond half 3 weer in Nijverdal aangekomen. De verwarming snorde, het huis lekker schoon en bloemen in de vaas. Ook thuiskomen heeft zo zijn charme.

Even terug
De laatste dagen van onze vakantie hebben we doorgebracht in Kaapstad, deze stad staat toch echt in onze steden top 3, wat een bruisende stad. Het leven toont zich in al zijn facetten, zwart en wit, arm en rijk. Moderne gebouwen, sloppenwijken, heerlijk eten op te volle borden, arme mensen die graag de restjes willen hebben. Rijke zwarten en arme witten, arme zwarte en rijke witte mensen, en veel lopende zwarte mensen, witte mensen lopen niet, tenzij het toeristen zijn.
Samen met Sonja en Jeroen hebben we zondag heerlijk gegeten en toen wachten op de burgemeester. Meer dan 100.000 mensen hebben uren gewacht. Meegebrachte stoelen en dekens moesten het zitten wat vergemakkelijken. Kinderen met opgewonden snoetjes kregen kleine knipperende kadootjes, ik zag oorbellen, spenen, armbanden met knipperlichtjes. De EHBO stond klaar, en men wachtte geduldig… eindelijk om half toen begon het aftellen en drukte de burgemeester op de knop en miljoenen lichtjes toverden mooie kerstverlichting tevoorschijn. (Zojuist zag ik op het journaal dat het in New York er net zo aan toegaatEmoji) Al met al een feestelijke afsluiting van onze reis.
Maandag nog lekker door de stad gelopen, helaas was het reuzenrad niet voor ons weggelegd: gesluit. Maar zoals Jan dan altijd zegt: ‘Een reden om nog eens terug te gaan.’

En dat zullen we zeker doen, hoewel we voor het nieuwe jaar alweer andere plannen hebben.

Hierbij nog een paar foto’s, die hadden jullie nog tegoed.OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Speak Your Mind

*