Moose, appeltaart en Solitaire…

 

 

… zijn niet meer. Zaterdag 18 januari 2014 is deze vriendelijke man, die reizigers uit de hele wereld heeft voorzien van de lekkerste appeltaart overleden na een hartstilstand. Overleden in zijn geliefde Solitaire.

Door het boek Solitaire van de Nederlander Ton van der Lee, was Moose met name erg populair onder Nederlandse reizigers.

We hebben tijdens onze laatste reis, gestrand door autopech, uren met hem gesproken. Hij verheugde zich op een bezoek aan zijn ouders. Zijn ouders die nu hun zoon moeten begraven.

RIP Moose, je blijft onlosmakelijk met de woestijn en Solitaire verbonden.

1014009_774531862561200_221618166_n[1]

 

Comments

 1. Toevallig gaat een collega van mij eerstdaags een reis maken naar Namibië.
  Omdat wij goede herinneringen hebben aan een reis die wij al in 2002 gemaakt hebben ging ik ook nog eens rondneuzen over een in de toekomst te maken reis naar Namibië.
  Destijds stranden wij ook in Solitaire met bandenpech.
  Een hele poos moeten wachten en ook koffie en appeltaart gegeten met Moos.
  Ik sta nog met hem op de foto. Peter en Helen waren er toen al niet meer.
  Wij hadden het boek ook gelezen van Ton van der Lee.
  Dus eigenlijk vernam ik nu pas dat Moos er niet meer is…

  • Dag Els,

   Wat leuk je reactie. Ja, dat was heel bizar. Standen in Solitaire met pech, uren met Moose gekletst en dan een paar weken later een berichtje krijgen dat hij is overleden. We bewaren veel dierbare herinneringen aan Solitaire en haar bewoners.
   We hopen volgend jaar voor de 9e keer naar zuidelijk Afrika te gaan.

   Wat zijn jullie plannen?

 2. Hilde says:

  Net terug van onze rondreis door Namibie. Een vriend raadde ons het boek “solitaire” ten stelligste aan als voorbereiding op deze reis. We beleefden een stuk van onze reis dan ook in de geest van dit boek. Ook appeltaart gegeten in Solitaire , en even stil gestaan bij het graf van Moose. Café van der lee was nog gesloten, maar we gluurden toch even naar binnen. We hoopten om Peter of Helen misschien tegen het lijf te lopen, maar dat gebeurde niet.
  Ook voor ons was Namibie een belevenis van rust, eindeloze stilte, eindeloze prachtige vergezichten.
  Hilde

  • Ja hè? Wij vinden het een schitterende plek. Hier valt alles wat Namibië voor ons zo bijzonder maakt op zijn plek.
   Jan en ik zijn nu 8 keer in dit land geweest, maar we hopen nog heel veel mooie reizen meer te maken.
   Op dit moment leg ik de laatste hand aan mijn boek over deze reis. De zebra’s van Namibië.

 3. Joh wat lees ik nu! Het nieuws was mij ontgaan. Even slikken. Moose betekent inderdaad Namibië, Solitaire en nog veel meer. Zeker als je hem net zoals wij persoonlijk hebben ontmoet. Solitaire zal nooit meer hetzelfde zijn.

  • Op 28 september 2013 waren wij in Solitaire waar ik nog met Moos heb gesproken. Hij liet mij een brief zien die hij een paar maanden van te voren had ontvangen Van Ton van der Lee. Ik mocht daar een foto van maken en dat vond ik zeer bijzonder. Als je het boek van Ton hebt gelezen kun je je moeilijk voorstellen dat Solitaire nog ooit hetzelfde zal zijn nu Moos niet meer is.
   Moos RIP

   • Ja, voor ons Nederlanders hoorde deze man bij Solitaire en reizen door Namibië. Hij is begraven in Solitaire. Zijn laatste wens hebben de mensen van Solitaire gelukkig kunnen vervullen. Dat wij daar 2 dagen moesten verblijven door autopech, was achteraf dus geen toeval…

Speak Your Mind

*