Paarse scooters en zwart-witte panda’s

Na schitterende dagen in de betoverende omgeving van het Karstgebergte in Yangshuo zijn we gisteren aangekomen in de mega stad Chengdu waar bijna 4 miljoen mensen in grauwe grijze torenflats wonen. We hebben een kamer op de 13e verd. van een 37 verd. hoog gebouw.

Het Karstgebergte is van een adembenemende schoonheid, de ronde bergen, de rivier die er door stroomt en de groene jungleachtige omgeving. We hebben een scooter gehuurd, met een paars afdakje tegen de zon, wat Jan eigenlijk maar niets vond, maar voor we de stad uit waren, waren we beiden verliefd op het dakje. Zonder dakje waren we geroosterd in de zon, we hebben ruim 100 km afgelegd en wat was het een mooie rit. De wegen zijn goed, de mensen behulpzaam en vriendelijk, ergens voor een paar dubbeltjes een heerlijke noodlesoep gegeten en met een houten kont, verbrande armen maar met een fris hoofd en een rammelend koffertje (made in China) het paarse monster weer ingeleverd.
 
Vandaag zijn we naar de panda’s geweest. Fantastsich, wat een mooie dieren. Zo groot, zo lui en alleen maar bamboe eten, dat ze trouwens eerst keurig afpellen. Ook een paar baby’s gezien, de allerkleinsten nog bedekt met donzige haartjes. We waren er erg vroeg en dat was zeer verstandig, want na 10 uur komen de bussen…
Vanmiddag nog een mooie tempel bekijken en dan morgen weer verder reizen. Inmiddels de papieren voor onze volgende bestemming ontvangen. We gaan zo naar het vliegveld.
FB, Google en ook de Ned. kranten zijn niet beschikbaar… maar we hebben vakantie, dus ok!

Comments

 1. Hanny de Beer says:

  Inderdaad Kartsgebergte een prachtig gebied. Wij hebben daar een tocht gemaakt over de rivier op een bamboevlot, schitterend. Maar de tijden veranderen, toen waren er nog geen scooters. Panda’s zeer vertederend .
  Geniet ervan.

 2. Arda Schakel says:

  Dag Ada en Jan.

  Het is weer heerlijk om met jullie “mee te reizen”. fijn om te lezen dat het weer een adembenemende reis is. Prachtige natuur en lieve mensen, wat wil je nog meer. en rijden op scooters hoort er in het oosten helemaal bij. geniet en houd ons op de hoogte.

 3. Klinkt als een heerlijke & mooie reis (behalve die torenflat). Geniet ervan!

 4. Hallo Ada,
  Leuk om te lezen dat het jullie bevalt. Panda’s staan ook op mijn lijstje maar dit jaar niet. De krant kun je wel missen maar google en FB wat minder. Hoe krijg je alles op je blog en dan versturen of via internet cafés. Hoor het wel. Veel plezier nog samen met Jan.

 5. We hebben veel bergen gezien maar niet die 2… we deden het zonder gids, maar was een topdag.

 6. Tineke Dokter says:

  Hallo Ada en Jan, Wij genieten van jullie verhalen, zeker heel mooi dat Karst gebergte, wij hebben daar een paar uur gevaren op de rivier,maar je moet toch altijd weer keuzes maken. Wij hebben 1 panda beer gezien die lag te slapen. Wij wensen jullie verder een goeie reis. Gr. T en H

 7. Goed om te horen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Is het nog gelukt om een foto te maken van het Kartstgebergte die ook op de briefjes van 20 yuan staat? Ja die scootertjes zijn erg leuk om mee rond te rijden. Zou ik bijv. in de andere grote steden maar niet uitproberen. Veel te druk. Ben al nieuwsgierig naar jullie volgende verhalen.

Speak Your Mind

*