De lange treinreis van Lhasa naar Xi’an

Na een supermooie en superlange treinreis zijn we na 36 uur en 2836 km afgelegd te hebben aangekomen in Xi’an; de stad van het onwaarschijnlijke grote en mooie terracotta leger.
Tibet heeft ons leeggezogen wat energie betreft maar het was het dubbel en dwars waard. De hoogte doet wat met een mens! Daarom hebben we besloten om één bestemming te laten vallen en op de resterende 4 wat langer te blijven. Morgen gaan we met de trein, bijgenaamd de bullet, in een paar uur naar Pingyao. Het is ons gelukt, ok met een beetje hulp, om helemaal zelfstandig de treinkaartjes hiervoor te kopen. We zitten in een prachtig hostel in het oude deel van de stad en het personeel spreekt behoorlijk Engels. Met in ons boekje de raadselachtie karakters dat we graag treinkaartjes willen kopen, is het ons helemaal zelfstandig gelukt. Uiteraard dit gevierd met een heerlijke cappu en bijpassend gebakje bij de Big M.
 
Straks gaan we een fietstocht maken over de oude stadsmuur van deze stad.
Maar… gisteren het indrukwekkende terracotta leger bezocht. Wat was dat mooi, voor ons echt weer een hoogtepunt en dat we eerst per ongeluk bij de hotsprings waren, tja dat kan iedereen overkomen vinden wij. Alleen was het jammer dat we al betaald hadden en geld terugkrijgen was natuurlijk geen optie… Maar, het was weer een topdag!

Comments

 1. Geniet mee met jullie reis…heel veel plezier nog samen.

 2. Ja dat is genieten voor jullie.
  Toen wij een fietstocht over de muur wilde maken kostte het heel wat moeite een fiets te huren. Het had nl. geregend en men vond het te gevaarlijk, om dan over de muur te fietsen. Net of we in Nederland nooit in de regen fietsen. Uiteindelijk gelukt en genoten van het uitzicht over de stad, niet alles was even mooi. Of is dit nu veranderd. Het leger is inderdaad erg indrukwekkend. Wij genieten nog even van het mooie weer, met Jaap,gaat het erg goed.
  Groet Jaap en Hanny

 3. Hi Ada, Tibet heeft je leeggezogen dus ik moet me nog beter voorbereiden op onze wandeltocht. Maar goed dat gaat goed komen. Wat leuk om alles te lezen. Die treinreis was idd erg lang. Maar was Lhasa indrukwekkend of niet hoop van wel. Had al wel gehoord dat je daar moeilijk kunt lopen. Tempo aanpassen. Je moet ook naar een voorstelling gaan die zijn heel mooi. Dus zoek een goede uit.
  Veel plezier nog en blijf genieten en verwonderen maar dat doen jullie wel.
  groetjes Marian

 4. Hoe beviel de treinreis? Ben erg benieuwd.
  Pingyao…. heerlijk om doorheen te dwalen. Door jullie fietstocht over de stadsmuur krijg je een goed beeld van de grootte. Gaan jullie nog naar een theatervoorstelling. Zijn wij toen wel geweest: geweldig! In Pingyao worden veel soorten massages aangeboden. Als je een massage neemt, neem dan geen ‘scraping’. Mensen uit onze groep hadden erg veel spijt aangezien het zeer pijnlijk was.
  Terracottaleger: indrukwekkend hè! Voor Tiny: Wij waren er vorig jaar aug. en hij was daar nog steeds handtekeningen aan het uitdelen.

 5. ans wijnberg says:

  Dat is inderdaad een mega lange treinreis, maar jullie hebben ongetwijfeld van het uitzicht genoten. Prachtige foto’s weer bij een prachtig reisverhaal

  veel plezier nog samen

 6. Ik vind het geweldig om dit weer met jullie mee te mogen beleven. Leuk dat jullie nu met de trein vanaf Lhasa zijn gegaan toen wij er waren, waren ze met de spoorlijn bezig en kon je nog alleen met het vliegtuig naar Lhasa. Weet jij of de man nog leeft die het Terracotta leger heeft ontdekt. Hij heeft toen het boek wat wij daar hebben gekocht nog gesigneerd. Geniet nog lekker van jullie reis.

  Groetjes Tiny

Speak Your Mind

*