Van Xi’an naar Pingyao

 
In de schitterende binnentuin van ons hostel zit ik dit te typen. Rode lampions waaien zachtjes in de wind, overal staan picknicktafels en grote potten met groene planten, Wi-Fi zweeft door de lucht en mijn lief tegenover mij, soms zijn er geen wensen meer.
Na de treinreis van 4 uur in de Bullet van Xi’an naar Pingyou, die soms snelheden haalde van 250 km per uur, zijn  we vandaag alweer bezig met onze laatste dag in dit schitterende, ommuurde stadje. Wat een sfeer en wat een mooie gebouwen, de toegangspoorten die ’s avonds sprookjesachtig zijn verlicht, terrasjes en leuke winkels. Vandaag hebben we fietsen gehuurd en heel wat gefietst. We hebben de hele muur, zowel binnen als buiten de poorten, gefietst, totdat onze konten het niet meer volhielden op die oude zadels. Emoji
Maar wat mag je verwachten van fietsen die ruim een euro per dag kosten? Hoewel… we gaan zo nog wel weer een rondje fietsen, het is zo leuk om te doen.

De energie is weer terug, we voelen ons fit en hebben zin in de laatste bestemmingen die nog veel moois te bieden hebben.
O ja, hier nog een paar losse flodders:
het favoriete speelgoed van kinderen is een klein speelgoedboodschappenwagentje
alle oudere vrouwen dragen een lange broek en een kort kapsel, geen kleur, allemaal sombere kleuren (misschien omdat ze de tijd van Mao allemaal meegemaakt hebben)
wasgoed wordt aan kleerhangers te drogen gehangen, nog geen wasknijper gezien
zijn inmiddels honderden keren door Chinzen op de foto gezet
hebben de treinkaarten voor Datong en Beijing al in de knip
door heel Pingyao hangen duizenden schitterende foto’s i.v.m. een grote fotobeurs en expo
en… wij spreken 3 woorden Chinees: hallo, dank u wel en cappuccinoEmoji
 

Terracotta leger in Xi'an

Terracotta leger in Xi’an

De foto van het leger hadden jullie nog te goed, de fotoaan het begin is van een voorstelling waar we hier tegenaan liepen.

Morgen op de trein naar Datong, we melden ons weer.

Comments

 1. Beste Ada en Jan,

  Ontzettend leuk om jullie reisverhalen te lezen. Wij zijn jullie in Pingyao tegengekomen en vonden het erg leuk om jullie te ontmoeten! Ik begreep van Nancy dat jullie een leuke tour hebben gehad in Datong. We zijn erg benieuwd naar je boek.

  Gr. Erik, Mirjam & Marijke

  • Hee, wat leuk jullie reactie. Ja, we hebben Nancy ook ingeschakeld en hebben een topdag met haar gehad.
   Mijn boek moet eind maart klaar zijn.

   Hebben jullie alweer nieuwe plannen? Want ik begreep dat een van jullie de zeven wereldwonderen allemaal wil zien 🙂

 2. Ha reizigers,

  Wat zijn het mooie landen waar jullie doorheen reizen. Ik geniet op afstand mee. Liefs,

 3. Wat een prachtige reis! Ik geniet via de verhalen & foto’s mee 🙂

 4. Hallo Ada en Jan,

  Wat maken jullie toch veel mee. Hoop de verhalen te horen als jullie thuis zijn. Misschien geeft Jan nog wel weer een lezing. Leuk om jullie zo te volgen. Goede reis verder en kom veilig thuis.

  groetjes Marian

 5. Ha die Ada en Jan,

  Ik kan me helemaal voorstellen hoe jullie daar nu zitten en Pingyao ervaren. De 1e foto is inderdaad van de voorstelling waar wij naar toe zijn geweest. Heel bijzonder en onvergetelijk. Toen we na de voorstelling klaar waren met het applaus keken we om…… en alle chinezen waren al vertrokken.
  Goede treinreis naar Datong. De verkopers komen langs met bekers noodles. Aan het eind van een wagon hangt een kraantje waar kokend water uitkomt (soms een grote thermoskan). Dit water kun je bij zo’n beker doen en heb je toch een warme maaltijd.
  Goede reis morgen, nog een fijne avond en tot Datong!

Speak Your Mind

*