In Beijing

We zijn er! We zitten in een heel gezellig en sfeervol hotel midden in de oude hutongs, in hetzelfde hotel  waar zus Dea en zwager Wim enkele jaren geleden ook waren.
Na 4 treinreizen hebben we de hele afstand Lhasa-Beijing over land afgelegd en daar zijn we best een beetje trots op.

Maar dan Datong, dat is met recht een topper. We zeggen niet vaak tegen mensen, wanneer we om tips worden gevraagd, dat men iets moet doen, maar… als je naar China gaat, ga dan ook naar Datong. Ten eerste het

Het Hangende Klooster in de buurt van Datong

Het Hangende Klooster in de buurt van Datong

Hangende Klooster dat als een dikke steenpuist tegen de rotsen aangekleefd lijkt te zijn en dan de Grottoes, zoals men ze hier noemt. Tientallen grotten vol met de mooiste Boeddha’s, van enkele centimeters groot tot 20 meter groot. We kwamen oren en ogen tekort en hebben gisteren een topdag gehad. We hadden een gids ingehuurd, een leuke vrouw van ruim 30 jaar die veel wist te vertellen.
Ook hadden we daar een prachtig hotel met van die leuke dingen, zoals koffie en thee, lekkere bedden, ligbad en badjassen, dikke vloerbedekking, een buro, een bakje vol hebbedingen in de badkamer en tegen de avond een klopje op de deur en werd er een schaaltje met fruit en 2 koekjes bezorgd, toen wilde ik daar nooit meer weg… Maar dat vond Jan geen goed idee want we hadden immers al kaartjes voor de trein naar Beijing?
In de hardsleeper coupé hebben we in ruim 6,5 uur de laatste treinrit afgelegd. In de taxi en hopla, een klein uurtje later in dit mooie hotel waar we 5 nachten blijven voordat we terugvliegen naar huis.

Morgen gaan we lekker fietsen in deze miljoenenstad, en dan hebben we nog een aantal dagen voor al die wereldberoemde dingen, waaronder DE MUUR!

Comments

 1. Leuk om te lezen dat jullie ook naar het hangend klooster zijn geweest. Zijn jullie binnen geweest? Bij ons was het gesloten ivm vallend gesteente. En de grotten… inderdaad heel erg veel! Nog kunnen slapen in de hardsleeper? En slapen in de Hutungwijk is natuurlijk een hele andere belevenis dan in een giga hotel op 32 hoog 😉 Heel leuk te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. Fietsen in Beijing…. daar waar wij zijn geweest zou ik het niet aandurven, maar misschien hebben jullie een stukje Beijing ontdekt waar het minder gevaarlijk is dan waar wij zaten. Fijne tijd verder.

  • Dag Maaike,

   Fietsen gaat wonderbaarlijk goed, schiet lekker op en je komt nog eens ergens. Ja, we zijn ook binnen het klooster geweest, gelukkig hebben we geen last van hoogtevrees.

   Wat de hardsleeper betreft, dat was een dagreis, dus gewoon gezeten, en dat ging prima. Slapen in de hutongs is erg leuk, gezellige en levende boel.
   Maandag naar De Muur!

   • De muur………….. zet je maar schrap. Je wordt nog vaker op de foto gezet dan tot nu toe 😉 Verder is vrijwel alles wat je daar in China ervaart een hoogtepunt in een (vaak) totaal andere wereld.

 2. geniet nog van de laatste dagen in Beiing.
  Neem ook eens de bus, een bijzondere ervaring als westerling.
  Groet Jaap en Hanny

 3. Rita kerkhof says:

  Geniet van de muur en het fietsen in Beiijng! Nog fijne dagen gewenst. We zijn benieuwd naar je boek en de dia’s van Jan.
  Groetjes Gert en Rita

 4. Haha, ik zie het helemaal voor me in dat hotel 🙂
  Je zou spontaan vergeten, wat je nog allemaal op je China-verlanglijstje hebt staan.

 5. Wat klinkt dat allemaal geweldig… Heel veel plezier de laatste dagen van jullie China reis.

 6. ans wijnberg says:

  Wat ontzettend bijzonder het hangende klooster! Prachtig.
  Kijk je wel een beetje uit met de fiets 🙂
  Fijne tijd nog samen.

Speak Your Mind

*