Hopla… weer in Kaapstad

Eindelijk ontmoet ik Lameck, die voor mij al die mooie Wombat boekenleggers en sleutelhangers heeft gemaakt

Aankomen in Kaapstad voelt een beetje als thuiskomen. Wij (lees Jan) kennen de stad op zijn duimpje en Jan rijdt in één keer (prima auto geboekt via www.suidafrikareise.nl) naar het geboekte appartement waar een schitterend ingericht appartement voor ons klaarstaat. Het hele complex is gebouwd in de witte huizenstijl van Stellenbosch. Hoge hekken en vele sloten moeten ongenode gasten buitenhouden en ons een veilig gevoel geven. We kijken uit op de Tafelberg en paarse jacaranda staat schaamteloos te bloeien in de straten en in de tuinen. De Waterfront is bekend en we zijn zelfs een beetje verontwaardigd wanneer ‘ons’ vaste parkeerplekje bezet is. We genieten van veel bekende plekjes, doen een paar inkopen en willen na een lange dag en nacht op tijd naar bed.

Vandaag ruim750 km gereden om naar Port Elizabeth te rijden, Jan had zich goed voorbereid, zonder navigatie of een ouderwetse wegenkaart, is het Jan wederom gelukt om in één keer naar het juiste adres te rijden. Door een liefelijk landschap van heuvels, witte steden, maar ook grauwe sloppenwijken hebben we onze eerste Afrikadag weer binnen. Dit deel van Zuid-Afrika was totaal nieuw voor ons. Vertrokken in de zon en in de regen aangekomen. We hebben begrepen dan regen en storm ook jullie zondag heeft gekleurd.

Het is super om hier aan te komen, mijn laptop op Janny haar eettafel, lekkere geuren komen uit de keuken de kamer binnendrijven en we kletsen verder waar we deze zomer zijn gestopt.

De ramp die Parijs heeft getroffen lijkt hier zo bizar weg. Voor ons erg onwezenlijk maar dankzij alle moderne communicatiemiddelen kunnen we op de hoogte blijven en dat doen we zo veel we kunnen.

Comments

 1. Corrie en carel Hubert says:

  Fijn om jullie te volgen. Geniet van het Baie mooie Afrika . Veel reisplezier. Groet Carel en Corrie

 2. Desiree Janssen says:

  Het lijkt alsof ik er zelf weer ben: in geuren en kleuren verteld! Geniet 😉

 3. Flinke rit!
  Mooi dat jullie goed overgekomen zijn!
  Geniet ervan en doe Janny de groetjes 🙂

 4. Doe je Janny de groeten van ons?
  En natuurlijk wensen we jullie een hele fijne tijd daar.
  Geniet ervan.

 5. Emmy Kluijt says:

  Hallo Ada en Jan. Wat leuk om te lezen. Ik wens jullie een prachtige reis toe. Geniet van en met elkaar.
  Gr. uit Harderwijk

 6. Super mooi om te lezen ,en nu zijn jullie er nog maar net.Het is net of ik erbij ben zo mooi leest het weer.Nog gezellige dagen bij Janny.

Speak Your Mind

*