Afrika wordt wakker

Is er een mooier begin van de dag dan de ochtend zelf? Ik zit buiten, kop thee erbij, de nachtwaker doet overal het licht uit en gaat naar huis. Het zal niet lang meer duren dan komt de poolman om het zwembad weer schoon te maken. Hij zal zijn overhemd aan een kleerhanger in de machinekamer hangen, trekt dan zijn groene werkkleding aan, petje op en klaar is de man. Met zijn handen zal hij het witte chloor in het bad gooien en de hele dag bewaakt hij het water en de kleine machinekamer. Jan is inmiddels dik bevriend met de man.
De grote poort wordt open gedaan, Afrika is klaar voor een nieuwe dag: wij ook…
Gisteren ruim 5 uur onderweg geweest (heen en terug) om naar de Lamin Lodge te gaan die ergens schilderachtig tussen de mangroves stond. In de jaren 80 gebouwd door een Duitse zeezeiler. Mooie stek, knetterheet maar geen vogels, weinig reuring. Jan bestelde een cola en ik 2 bakken thee en we gingen weer…
‘Mmm, dat was toch wel een hele reis voor een paar drankjes,’ zei ik eenmaal weer terug.
Soms is de reis belangrijker dan de bestemming.
Dicht bij ons hotel is Mad’s restaurant waar we nu vaak ’s avond gaan eten. Vanavond zal de kok zijn recepten aan ons prijs geven, kip of vis yassa en domoda, traditionele gerechten. ‘Mijn man is een Rus, ik zal er ook een paar Russische recepten bij doen,’ zegt de Hollandse eigenaresse. ‘Mijn man is er nu niet, hij is de privé-piloot van de president…,’ komt er achteloos achteraan.
Normaal zijn wij nooit zo lang op dezelfde plek, maar het is makkelijk, niet na te hoeven denken waar we de volgende nacht zullen slapen, waar is de bus, rijdt er wel een bus? Omdat het land zo klein is, ongeveer een derde van Nederland, hoef je geen grote afstanden af te leggen en is op één plek verblijven makkelijk. We raken bekend met de buurt, en de buurt bekend met ons. Tegenover ons is het Bijilo park waar Jan elke dag vogels fotografeert, apen door de bomen zweven en kleine leguanen sneller dan snel zijn.
Voeg daarbij de zon, vriendelijke en behulpzame mensen en het mag duidelijk zijn dat we oprecht genieten van een mooi land waar gelukkig heel veel dingen anders gaan dan bij ons.
Vandaag willen we naar Bakau!De ‘bijgesloten’ vogel is de Turaco, Jan is super trots én blij met deze foto!

Comments

 1. Weer fenoten van je verhaal! Veel plezier en blijf van het land, het eten en de mensen genieten ! Liefs

 2. Hanny says:

  Dat is genieten daar, volgens mij hebben jullie nog nooit zo’n relaxte vakantie gehad in “den vreemde”. Geniet nog even, hier genieten we ook van de zo’n.

 3. Geweldig om dit te mogen lezen en dat jullie het zo beleven! ?

 4. Hilda says:

  Puur genieten ,proef ik ,heerlijk…..?

 5. Anneke says:

  Heerlijk hoor! We zijn weer benieuwd naar de foto’s en het kleintje Wombat! Geniet nog even.

 6. Jullie gaan goed. Lekker genieten en relaxen op zijn tijd. Heerlijk is het (soms) om niet na te hoeven denken. Geniet nog van de laatste dagen in The Gambia. Lekker dag!!!

 7. ans wijnberg says:

  ahhh, zo’n vogel wil ik ook wel in het “echie” zien.
  Wat een prachtig dier.
  Dat jullie het naar de zin hebben is wel duidelijk.
  Lekker 2 weekjes er tussen uit…..genieten met volle teugen

Speak Your Mind

*