Adieu Afrika

We kunnen oprecht zeggen: The Gambia is ons uitstekend bevallen. Prachtig groen land, vriendelijke behulpzame mensen, soms te behulpzaam, vooral  wanneer ze je graag allerlei souvenirs willen verkopen waarvan zij overtuigd zijn dat wij die echt nodig hebben en waarvan wij zeker weten die niet nodig te hebben Emoji
Gisteravond waren we uitgenodigd om bij Buba thuis te komen eten. Hij heeft ons opgehaald en zo maakten we kennis met zijn leuke vrouw; een sympathieke intelligente vrouw. En zijn 3 kinderen; een beeldschoon meisje van een jaar of 5, een ondeugend 3 jarig jongetje in een oranje Nederlands voetbal shirt en een ondernemend peutertje slechts gekleed in een luier en geluksamulet en het jongste zusje van zijn vrouw, een meisje van 12. Ook al zijn het belijdende moslims, een geluksamulet kan nooit kwaad.
Heerlijk gegeten van rijst met kip. Gezellig met zijn allen rondom een goed gevulde schaal. Wij aten met een lepel, de rest met hun rechterhand. Iedere keer schoof de vrouw, haar naam ben ik kwijt, stukjes kip onze kant uit. Het was een leuke ontmoeting; ook mooi om eens zo’n campound in de stad te zien. Er wonen bijna 30 mensen, hoewel ieder gezin zijn eigen ruimtes heeft, is er totaal geen privacy. Buba bouwt zjjn eigen huis, waar iedereen zich op verheugd. Zo gauw hij weer geld heeft, wordt er verder gebouwd.

We moeten op de valreep nog wel een kleine biecht doen. In Georgetown is het ons bijna gelukt om het zwakke elektriciteitssysteem op te blazen. We nemen altijd onze kleine waterkoker mee, alleen was het systeem hier niet op berekend, nadat 1 x alles uitviel dachten we aan toeval, bij de 2e poging dachten we, het zal toch niet, bij de 3e keer… hebben we zelf de stekker er maar uitgetrokken.
De manager had aan Buba gevraagd: ‘What are they doing?’, vertelde hij op de terugweg aan ons…
We hebben het boetekleed aangetrokken.

De foto is gemaakt van onze lunch in het park in Bakau, voor een paar dubbeltjes een vers stokbroodje met banaan!

Comments

 1. Leuk om te lezen. Spreekt men daar Frans? Geniet van de laatste restjes. En wel thuis. We hebben t hier ook lekker warm!

 2. Dory Abrahamse says:

  Wat super is Gambia hé! Leuk dat jullie ook zo genoten hebben net als wij in februari.
  Groetjes, Dory

 3. Wat fijn om te genieten van je korte verhaaltjes!
  Kan niet wachten op je nieuwe boek…The Gambia.
  Goede terugreis toegewenst!

 4. Hilda says:

  Wat fijn ,dat jullie wederom genoten hebben van een mooi land ,goede terugvlucht ❤️

 5. Fijn dat jullie zo genoten hebben van mijn 2e thuislandje Gambia. Fijne terugreis

 6. Lonneke Westerik says:

  Je verhalen blijven heerlijk om te lezen, alsof ik er zelf bij was. Goede reis naar huis en ik kijk reikhalzend uit naar de Kleintje Wombat.
  Buba heb ik inmiddels al toegevoegd op Facebook :-). Dank voor de tip!

 7. Els Wessels en chris de ruyter says:

  Heb weer genoten van jullie reis!!

 8. ans wijnberg says:

  Wat fijn dat jullie kunnen terug kijken op een fantastische tijd.
  Goede vlucht naar huis en dan zien we elkaar snel

Speak Your Mind

*