Honderdduizend olifanten

… dat is het gewicht aan beton dat in Burj Khalifa is verwerkt, staat te lezen op mijn entreekaartje.

‘Ja, hallo, Aziatische of Etosha olifanten,’ vraagt Jan zich direct af. Jan is meer van de bewijzen, ik vind de vergelijking op zich al mooi genoeg. Het was bijzonder om op het allerhoogste gebouw van de wereld te staan. Zolang naar uitgekeken en dan hopla sta je er ineens. Genoten van een fenomenaal uitzicht en zoals het hoort veel te veel foto’s gemaakt. Gelukkig hadden we entreekaartjes geregeld. Het komt regelmatig voor dat de toren ‘uitverkocht’ is.Dubai is een relaxte stad. We hebben dan ook uren gelopen, gaan met de metro, die inmiddels geen geheimen meer voor ons heeft, overal naartoe. Hup eruit en lopen maar. We hebben een metrokaart en laten die ‘bijvullen’.  De wegen slibben elke dag vol met waanzinnige dikke en dure auto’s; zelf hier met een auto rijden is jammer van je tijd en energie. Morgen verlaten we deze oliestad, om verder te reizen naar Oman, krijgen onze huurauto gebracht bij het hotel, en Jan is ervan overtuigd dat wij ook zo’n dikke bak krijgen omdat we geen kleine wagens zien. Ik ben wat realistischer en weet wat we geboekt hebben. Met benzineprijzen van zo’n 30 cent de liter moet een belachelijke grote auto wel kunnen. Water is hier duurder 🙂

Ook genoten van het oudere deel van de stad, uren gedwaald door de souks, de verleiding om een echte merktas voor 40 euro te kopen kunnen weerstaan. Dit kan ik niet zeggen van dadels gevuld in chocolade en een doosje citroenthee. Onschuldige aankopen.

In een rijke stad als deze wordt het werk door buitenlanders gedaan. Van de bijna 2 miljoen mensen die hier wonen, is maar een paar  procent hier geboren en getogen, de rest zijn expats.

De enige zorg die ik elke dag heb: ‘Welk zomerjurkje trek ik vandaag eens aan?’

Comments

 1. Ah, hier houd ik van: een leuke blog met interessante weetjes ??.

 2. Heerlijk om mee te genieten!

 3. Hans Warmenhoven says:

  Mooie story Ada en Jan, hoe hoog is de toren ook alweer?
  Expacts of expats? ?
  Lijkt me spannend om met bijv n Fiat 500 je tussen de dikke bakken te bewegen. Op naar interesting Oman ?Lange jurken en weinig bloot?

 4. Kijk er naar uit om het allemaal te zien

 5. Voloop genieten dus!!

 6. Wat een stad zeg, had al verhalen van mijn broer en schoonzus gehoord.
  Achteraf toch jammer dat we er alleen maar overstappen denk ik.
  Maar ja er moet wat te wensen overblijven.
  Veel plezier in Oman. We zijn benieuwd naar jullie verhalen.

Speak Your Mind

*