De grens over…

‘Jullie krijgen een baby-auto,’ zegt de man van het verhuurbedrijf die ons de auto komt brengen.

Thuis zijn wij een Panda gewend, dus een kleine auto vinden we al snel een grote auto. ‘De auto is nieuw, heeft amper 4000 km gereden,’ gaat de man verder en wijst naar een grote, witte Nissan  die voor het hotel staat geparkeerd… Nadat alles is uitgelegd, reserveren we dit hotel voor de laatste nacht en kunnen we vertrekken. Jan stuurt de baby moeiteloos de straten van Dubai in.

Hoe lastig wij het vonden om de grensovergang te vinden, zo snel gingen alle formaliteiten bij de grens. Dat ik per ongeluk bij de douane in Dubai mijn mapje met papieren liet liggen, laat ik even terzijde. Oef, stond ik daar in het kantoor van Oman, snel terug naar die van Dubai, waar alle vingers onmiddellijk wezen naar mijn map die onaangeroerd op de balie lag. Grensovergangen brengen altijd geklungel in mij naar boven.

Ook al zijn Dubai en Oman buurlanden, het oogde direct wat anders. Frivole, brocante-achtige straatverlichting, kleurige moskeeën, veel gesluierde vrouwen en direct al een prima hotel in Muttrah, voorstad/wijk van Muscat. Geld pinnen, een lekkere wrap eten, even appen, douchen en naar bed.

Vandaag genoten van de souk, waar iedereen vindt dat we toch echt iets moeten kopen, veel glitter en goud, parfums en kleding. Deze markt is overdekt, ziet er gezellig en schoon uit. Het leuke is dat de mensen ook zelf hier hun boodschappen doen.  Aangezien deze stad aan de Golf van Oman ligt, waar belachelijke grote cruiseboten aanmeren die duizend mensen vervoeren, vermengen korte broeken en burka’s zich weer met elkaar. Niemand stoort zich aan niemand en dat levert een prettige sfeer op.

‘Mag ik een foto van u maken vroeg?’ ik aan deze man. En nee, hij hoefde het resultaat niet te zien, want dat de foto geslaagd was stond buiten kijf…

Licht bedwelmd van de wierook en parfums zit ik in de lobby van ons hotel dit te tikken…

Comments

 1. Fenny Schepers-Eggen says:

  Veel rijplezier in de “baby Nissan”
  Na een Fiat Panda te zijn gewend, zal dit vast voelen als een Reuzenpanda
  Stiekem zit ik op jullie achterbank…………….. mee te genieten van jullie trip.
  Hier ligt een laag sneeuw…………brrrrr

 2. Leest leuk, altijd jammer als het weer klaar is, prettige reis nog.
  Volgende keer een 4×4 huren ( De gepensioneerde weet wel wat dat is ) dan kun je lekker in de grote zandbak om je heen rond scheuren.

 3. ans wijnberg says:

  Veel plezier nog samen

 4. Corrie Hubert says:

  Ada en Jan. Geniet van jullie reis door Oman! Veel plezier.

 5. eric Hallink says:

  Adaaaaaaaa, & Janneman, weer een bijzondere reis zie ik. zal ook dit keer weer een mooi boek opleveren. mun kast raakt vol en er moeten er ook nog 2 in. Of minder reizen of minder kopen…… in ieder geval weer heel veel plezier met zun beidjes en pas goed op elkaar..ik houdt U in de gaten groetjes aan Janneman..dikke knuf vanuit Nijverdal

 6. We volgen jullie verder ook al heb je een babyauto

 7. Ada, blijkt maar weer dat jij ook net een mens bent.

Speak Your Mind

*