Terug in Dubai

Nee, dit zijn niet de Simpsons. Maar een cartoon die ik vandaag in de goldsouk zag in Dubai. Er wordt een beetje de draak gestoken met die vrouwen die dus zo’n gezichtmasker dragen. Het meest bizarre ‘kledingstuk’ dat ik tijdens al onze reizen ooit heb gezien. Er zijn nog vrouwen die het dragen en daar hebben we ook foto’s van. Het geeft de vrouwen het uiterlijk van een vogel, hoewel ze daar zelf beslist anders over zullen denken. Maar… een volk dat ook de draak met zichzelf kan steken, om zichzelf kan lachen, is ook een sympathiek volk.

Na een paar mooie dagen in Abu Dhabi zijn we vanmiddag weer in Dubai aangekomen en is de cirkel rond. We hebben ruim 4.000 km gereden, hebben in 9 hotels, waarvan 2x hetzelfde, overnacht, oneindig veel moskeeën gezien en gehoord, over prima wegen gereden waar regelmatig kamelen in de berm aan het rondlummelen waren. Het Midden-Oosten, eigenlijk moet ik zeggen de Arabische wereld, is een fascinerende wereld en een heel andere wereld dan dat ik van tevoren had gedacht. Mannen en vrouwen gaan ontspannen met elkaar om, een minirok naast een gesluierde vrouw wordt door niemand meer vreemd gevonden. De mensen die hier zijn geboren zijn rijk, het werk wordt door gastarbeiders gedaan en kinderen worden door nannys uit de Filippijnen grootgebracht. De natuur van Oman was soms overrompelend mooi, ruig, rauw en eenzaam. De mensen zijn trots, hoffelijk en behulpzaam.

Op de souk worden alle zintuigen geprikkeld

Abu Dhabi en Dubai behoren tot de Verenigde Arabische Emiraten, die in totaal uit 7 emeriaten bestaat. Oman is een sultanaat, een land waar eind jaren 70 nog geen toerist binnenkwam en waar nu de bezoeker met open armen wordt ontvangen. Het is indrukwekkend om te zien hoe dit deel van de wereld er in slaagt om de moderne wereld met al zijn luxe binnen te halen, maar ondertussen vast weet te houden aan eigen normen aan waarden.

Alle tijd van de wereld…

Comments

 1. Klinkt als een bijzonere bestemming Ada. Fijn dat het jullie zo goed bevallen is.

 2. Ria en Auk says:

  Fijn dat jullie zo genoten hebben en wij mochten meereizen door jou leuke verslagen. Goeie reis terug.
  Groetjes Ria en Auk

 3. Prachtig reisverhaal en dito mooie afsluiting ! Compliment Ada en jan.
  Fijne thuiskomst. Lieve groet van ons. Carel en Corrie

 4. Jan Rosman says:

  Ik was erbij en genoot ervan

Speak Your Mind

*