IJsland… land zonder nachten

IJsland heeft een eigen ritme wat het daglicht betreft. In de zomermaanden wordt het amper donker en in de wintermaanden wordt het amper licht. Er wonen niet veel mensen op dit eiland, de meeste mensen wonen in Reykjavik of er lekker dichtbij; daar waar alle faciliteiten zijn. Mensen moeten hard werken om alle voorzingen in stand te kunnen houden. Misschien dat ik het daardoor een sober eiland vind. Weinig franje, eenvoudige huizen en praktisch geklede mensen; net alsof men zich geen tijd gunt voor iets frivools. Maar, de hartelijkheid van de mensen is oprecht en vriendelijk, iedereen spreekt goed Engels en mensen zijn echt bereid om dat ene stapje extra te zetten.

Als ik ’s nachts wakker word is het altijd licht en heb je, totdat je op je wekker kijkt, geen benul van tijd. Overdag is het licht maar dat wordt toch vaak weer wat donker door het weer. We hebben mooi weer gehad maar vandaag was het prut. De tip om de autodeur goed vast te houden wanneer je uitstapt, was vandaag een goede tip. Een meisje zou met autodeur in haar handen weggeblazen worden. .. Maar al rijdend genieten we van de immer groene omgeving, de ruige wereld en de IJslandse paarden die vaak samengeklonterd met de kont in de wind in de weilanden staan. Grote stenen staan opgestapeld in het landschap en lijken zo op hun grote broers de Hunebedden in Drenthe.

Conclusie: het was een leuke week waarin we ongeveer 1000 kilometer heb gereden!

Het huisje op de foto? Volgens mij wonen hier de trollen 🙂 …

De zon schijnt nu … Morgen in Nederland ook, zo heb ik begrepen! Top!

Comments

 1. Arda Schakel says:

  dag Ada,

  Leuk dat je IJsland hebt bezocht. Wij zijn er ook al 2 keer geweest en kijken terug op een prachtige vakanties. Mooie natuur, vooral de geisers en de gletsjers met hun meren en vergeet de walvissen niet. Ook zagen we een poolvosje… geweldig. En vergeet de hot pools/hot springs niet.
  hartelijke groet

 2. Yvonne Michel says:

  Eiland zonder nachten lijkt mij al een bijzondere ervaring .
  Altijd mooi te lezen hoe jullie zo een reis hebben ervaren .

 3. Nu ik dit korte berichtje lees, vind ik het jammer dat er niet veel enthousiasme in door klinkt.
  Heb je wel in een warm water rivier gezwommen, zo ver dat het te heet werd om nog verder te zwemmen? Een super ervaring. Ik bedoel natuurlijk niet de Blue Lagoon! En in grotten waar zomaar warm water is? Ben je in een ijsgrot geweest, waar de hete stoom in die ijsgrot uit de grond kwam? En zo kan ik nog veel meer geweldige natuur fenomenen opnoemen. Ik ben er maar 2 keer geweest, maar ik vond het super. Alleen heel jammer dat alles daar zo duur is. Eva succes met je verdere reizen, geldt ook voor Jan!

  • Dankjewel voor je reactie. Ik heb een leuke week gehad maar doordat het zo koud was hebben we veel niet kunnen doen. Maar daar staan weer andere dingen tegenover, zoals dat gecrashte vliegtuig en dat mooie eiland.

 4. Hubertine Theeuwen says:

  Jammer dat er al weer op zit! Geniet snel van het mooie weer

 5. Ans wijnberg says:

  Weer een geweldige ervaring rijker! Goede terugreis.

 6. Hebben jullie het er nu alweer opzitten? Niet te geloven zo snel dat het is gegaan.
  Groetjes Tiny

 7. Roelie Stegeman says:

  Dankjewel dat we mee mochten genieten. Goede terugreis.

Speak Your Mind

*