Naar Afrika… naar The Gambia

Ga je mee op ontdekkingsreis naar verre, vreemde landen, 
met geuren, smaken, betoverende muziek
 en hele mooie stranden?

Daar gaan we weer. Toen we vorig jaar voor het eerst naar The Gambia gingen hadden we niet kunnen verzinnen dat we dit jaar voor een tweede keer zouden gaan. ‘Tja, dat doet dit land nu eenmaal met je,’ zeggen ervaren Gambia-gangers. 

Nu kennen we als geen ander de aantrekkingskracht van dit grote, zwarte continent en voegen The Gambia met heel veel plezier toe op ons favoriete landenlijstje.

De reistas is gepakt, één tas voor ons tweeën zorgt voor een bijzonder uitgebalanceerde bagage. Want… er moet ruimte zijn voor een hele stapel van mijn Gambia-boeken. Waarom? Op vrijdag 24 november ben ik door de grote, supermooie boekwinkel TIMBOOKTOO in Bakau (buitenwijk van de hoofdstad Banjul) uitgenodigd voor een signeersessie. Ook willen ze graag mijn Gambia-boek De vissers van Tanji opnemen in hun collectie. Hoe trots kan deze reisboekenschrijver zijn??? Toch denk je  stiekem bij jezelf… Mmm, zou daar interesse zijn voor een Nederlandstalig reisboek? De laatste jaren overstijgt het aantal Nederlandse en Belgische toeristen de Engelstalige toeristen. De Engelse eigenaresse van de winkel heeft er alle vertrouwen in. Omdat alles begint met een goede uitstraling én zelfvertrouwen, moet in die ene grote tas een korte broek van Jan plaats maken voor een mooi jurkje van mij en sandalen met lekkere hoge hakken. 

Wees allemaal van harte welkom in Bakau! Vanaf 17 uur zit ik klaar met een stapel boeken en zou ik het super vinden om heel veel mensen te laten kennismaken met deze mooie winkel én met mijn Gambia-boek!

Maar… voordat het zover is hopen we een paar weken gereisd te hebben door The Gambia en dit keer ook door de Casamance van Senegal. Er zijn al wat ideetjes uitgewerkt en contacten gelegd met mooie accommodaties. Want wie veel reist… heeft veel te vertellen en hopelijk heel veel te schrijven!

 

Comments

 1. Corry hemminga says:

  Hallo Ada,

  Dat klinkt goed,ben benieuwd naar je boek. Aan al de reacties te zien ben ik ook enthousiast geworden naar al je verhalen. vanaf 20 november ben ik ook in Gambia en heb je in mijn agenda gezet. Wil graag daar dan je boek aanschaffen……Wat kost het in Euro of Dalassi ? Ik zal mijn kennis/gids die uit Tanji komt ook meenemen.
  Dus tot ziens, groeten van Corry

  • Dag Corry,

   Oh, wat superleuk. Ik vind het een hele eer maar eerlijk gezegd ook wel spannend. Want als er nu niemand komt opdagen 🙂
   Mijn boek kost 9,50 euro. Wees super welkom. Zowel voor de mooie boekhandel als voor mij hoop ik dat het een leuk en geslaagde bijeenkomst wordt.

   Mocht je het leuk vinden. http://www.facebook.com/wombatreisboeken dat is mijn pagina op FB en daar plaats ik regelmatig iets tijdens onze reis.

   Heel veel dank voor je mooie reactie!

 2. Titania says:

  Super! Heel veel plezier daar. En gewoon gaan staan stralen op die hakken van je! Wie weet een Engelse vertaling in t verschiet? Wij vertrekken de 24 ste, dus zullen dat gaan missen. Succes!

 3. Wat een prachtig compliment Ada, en ook nog heerlijk reizen door Gambia.
  Deze reis kan niet meer stuk, dan maar zonder hoge hakken. Geniet ze.

 4. Heel bijzonder een boekenpresentatie en verkoop in Gambia. Je verdient het Ada.
  We zien elkaar snel in Gambia ??xx

 5. Ria en Auk Mulder-ten Thij says:

  Wat bijzonder zeg. Een signeersessie in Gambia. Heel veel succes en geniet van de reis door Gambia en Senegal.

 6. Katleen De Smet says:

  Wauw super zo’n signeersessie! Gefeliciteerd!

 7. Riekje van der Veen says:

  Ada en Jan, geniet van jullie reis door Gambia.

 8. Margaret Beukema says:

  Lieve Ada,

  Heel veel succes! Daar mag je zeker trots op zijn. Wat een vooruitzicht! Ik had er graag bijgeweest….?! Ik kijk met spanning uit naar je tweede boek over Gambia .
  Geniet ervan!
  Groetjes Margaret

  • Wat lief! Te gek hè? Zo’n signeersessie. Vind het spannend, super leuk en gelukkig hebben 2 vrouwen al beloofd om te komen, dus er is morele support. Dinsdag gaan we direct naar de boekhandel om een en ander door te spreken!

Speak Your Mind

*