Héé, boss lady

Hoppa, na ruim zes-en-een-half uur vliegen van 3 graden Celsius beland in ruim 33 graden Celsius. Voor een meisje uit de Lage Landen is het wel even wennen. The Gambia voelt vertrouwd en binnen 2 uur na de landing zitten we al helemaal senang achter een bakkie thee voor onze kamer. We hebben een leuke kamer, lekker in de schaduw en met iets dat veel wegheeft van een balkon. Mijn leven lang gedroomd van een balkon, dus… direct de 2 stoelen en een tafel die wat verderop stonden onmiddellijk geconfisqueerd en voor onze deur neergezet.

Mag de hitte even wennen zijn, wat onmiddellijk went is aangesproken te worden met ‘boss lady’ 🤣🤣🤣. De vriendelijkheid en de hartelijkheid waar het land om bekend staat, voel je direct en geeft je een echt gevoel van welkom te zijn.

‘Ik ken jou,’ zegt de poolman en noemt alles op wat Jan hem vorig jaar cadeau heeft gegeven. Jan was diep onder de indruk.

Vandaag zijn we met de taxi naar de boekhandel Timbooktoo gegaan en hebben kennis gemaakt met de vriendelijke Engelse eigenaresse en haar Gambiaanse man. Zij ziet mijn signeersessie helemaal zitten en heeft onmiddellijk mijn boek in haar winkel neergezet. Naast het enige Nederlandse boek dat ze in de collectie heeft, een woordenboek Nederlands-Wolof. Het Wolof is een van de 4 talen die hier het meest worden gesproken. De eerlijkheid gebied me om te zeggen dat ik toch wel trots was. Naast boeken en toiletpapier (papier is papier :-)) verkopen ze ook heerlijke cappuccino’s’, formaat soepkom, in coffee corner op de 1e verdieping.

Het verschil tussen deze supermooie winkel en het Nationale Museum van Gambia kon niet groter zijn. Een treurige collectie in een treurig gebouw, van buiten leek het nog wel wat maar binnen… Maar dan toch, het heeft wel iets aandoenlijks en waren we blij dat we zijn geweest. Zoals iemand ooit eens tegen ons zei: ‘Nu weet je ook dat je niets hebt gemist.’

Met de gelly-gelly en de taxi weer richting het hotel waar we zeer voldaan en vermoeid het zwembad ingedoken zijn.

Reacties

  1. Toppie!! 😊 En nu lekker gaan genieten in Senegal 😎😎😍😍.

  2. Mooie verhalen. Ben helemaal trots op mijn vriendin😀. Geniet van het land, de mensen en de dieren. We verwachten weer vele mooie foto’s en verhalen.😘 Veel plezier.

  3. Weer ontzettend leuk om te lezen wat jullie meemaken! Veel plezier!

    Blijf reizen, schrijven en deel het met ons dan genieten wij in Nijverdal ook!

Laat wat van je horen

*