Russische beer of Afrikaanse olifant?

TJA... dan is de keuze niet moeilijk. Ik ga voor de olifant, de hitte, de zandwegen, de eindeloze blauwe luchten, de stralende zon en voor Jan die al dagen aan het genieten is in Namibië.

Samen met zijn broer Harry, nicht Susan en neef Chiel, maken ze een rondreisje door een van onze favorieten landen: Namibië. Jan lost hiermee een belofte in die hij vele jaren geleden aan Susan heeft gedaan. ‘Oké, dan ga ik een keer met jou naar Afrika.’ Een achteloze opmerking die nu vele jaren later resulteert in een mooie reis door dit deel van Afrika.  Susan haar zoon Chiel, grote fan van Freek Vonk, wilde ook heel graag mee, en broer Harry dacht, mmm zo’n kans krijg ik zo niet weer. ‘Ik ga ook mee.’

Toen kon ik natuurlijk niet achterblijven. ‘Als jullie terugkomen in Windhoek dan ben ik er.’ Nu vlieg ik op 27 februari in mijn uppie naar Windhoek waar ik, omdat toeval niet bestaat, Jan en zijn familie op Jan zijn verjaardag zal treffen. Op 3 maart zwaaien we iedereen uit en gaan Jan en ik de hele maand maart door zuidelijk Afrika reizen. Ons verste bestemming is Katete in Zambia. Maar… omdat Afrika, Afrika is zal de reis ongetwijfeld een eigen ritme hebben.

Dus… ik wens jullie allemaal heel veel plezier met de Russische beer, de kou, de vorst maar ook het schaatsplezier.  Geniet ervan! Ik ga naar de olifanten!

 

 

Comments

 1. Ada Marquart says:

  Veel plezier, maar dat zal wel lukken lijkt me. Wij vertrekken woensdag voor een weekje naar Marokko en oktober gaan we weer ruim twee weken naar Uganda. Afrika blijft trekken

 2. Lonneke Westerik says:

  Heel veel plezier! Ik reis online weer met je mee, dit keer tussen het voeden en verschonen van de luiers door?.
  Veilige reis naar Windhoek

 3. Arda Schakel says:

  dag Ada,

  En er komt weer een mooie reis aan.
  Ja, dat land blijft ons ook trekken.
  Heel veel plezier en graag lees ik de ervaringen.

  groet Arda Schakel

 4. Heel veel plezier, geniet ervan.
  Goede vlucht gewenst! Best spannend, alleen vertrekken. Bijzonder lijkt me om familie te treffen in Windhoek. Goede reis met Jan.

 5. Gezellige tijd daar in jullie geliefde land.

 6. Hubertine Theeuwen says:

  Geniet zoveel je kan Ada en geef Jan een dikke knuffel voor zijn verjaardag van mij.? verder zal ik iedereen in Gambia de groetjes van jullie doen .
  Dikke kus Hupie

 7. Ada, geniet ervan samen met Jan natuurlijk.

 8. Annie Stubbe says:

  Ja wrijf die Russische beer er nog maar even in!!!??
  Maar ik gun jullie die te gekke reis, met jaloerse blikken naar de verwijzing naar Zambia, natuurlijk van harte!!
  Maar….wel verslag doen van alle belevenissen, he!! Heel veel plezier daar!

 9. Echt geweldig, bijna op het ritme van de drums?
  Geniet ervan.?

 10. Ada dat wordt opnieuw genieten van Afrika. Een mooie en interessante reis toegewenst, ook voor Jan natuurlijk. Veel reisplezier!!!
  ‘Alles van die beste’ – ‘sien jou later’ (om alvast in stemming te komen!)
  Ine

 11. Oh wat heerlijk. Dat wordt weer genieten!

Speak Your Mind

*