Zimbabwe: land zonder geld

Zimbabwe is een heel aangenaam land. De mensen zijn bijzonder aardig, vriendelijk en zeer behulpzaam. Oprecht behulpzaam. Je voelt je overal welkom en op je gemak.

We zijn naar het Hwange Nationale Park geweest, dat vroeger Wange heette maar nu zit er een H voor, waarom? Dat kon niemand mij vertellen. Maar goed dat park, is een park met schitterende elegante slanke baobabbomen, niet van die knoestige, kromme oude knarren maar ranke slanke dames. Waar op de camping de wasbakken nog net niet van de muur donderen, maar dat gaf niet want er kwam toch geen water uit de kraan. Er werd een emmer water gebracht. Gelukkig hadden we wel vele toiletten tot onze beschikking die na 1 x doorspoelen ook de geest gaven. Aangezien we de enige bezoekers op de camping Sinamatela waren, de laatste 2 weken geen gasten hier gehad, hadden we alles tot onze beschikking. Alles mag dan oud en kapot zijn, maar alles was ook brandschoon. Geen idee hoe de andere accommodaties in dit park eruit zien. Je kunt namelijk ook voor 800 US dollar pp overnachten…

Maar dan de olifanten, want daar kwamen we voor. Bam! Direct bij de ingang al een kudde van bijna 30 olifanten. Door mij gespot, gewoon geluk omdat ik net de goede kant uitkeek. Maar omdat Jan bijna altijd al het wild het eerst ziet, heb ik graag alle complimenten in ontvangst genomen. Een meisje moet nu eenmaal pakken wat ze pakken kan 🙂 Prachtige giraffes, zebra’s, allerlei bokkies en vogels. Oja, en dan die troep leeuwen dicht bij de camping. Diepe pootafdrukken waren het bewijs, de ranger kwam ons nog even waarschuwen. We hebben ze niet gezien. Jammer? Daar ben ik nog niet uit. Leeuwen dicht bij onze slaapplek op een camping zonder afrastering… Toch zonder problemen 10 uur geslapen. De matrassen en dekbedjes in de daktent liggen heerlijk.

Inmiddels weer terug in Vic Falls. We staan op de camping N1 bij een hotel. Wat een luxe. Kamperen op het gras, sanitair dat in een woonhuis niet zou misstaan, weer zijn we de enigen en dus alles staat tot onze schikking. Morgen gaan we langzaamaan richting Kasane, Botswana en dan over de Caprivi Strip naar Etosha, Epupa Falls, Opuwo… Wij maken de plannen maar Afrika zal ons ritme bepalen.

Reizen zonder cash geld went snel, de creditcard maakt overuren!

Comments

  1. Ria en Auk Mulder-ten Thij says:

    Ik reis met jullie mee en pak mijn fotoalbum regelmatig om mee te genieten. Mijn gedachte gaan terug naar de Savuti camping (Chobe National Park) waar heel veel olifanten de douches, dus water, afbraken en waar we heel veel olifanten en leeuwen zagen. Goede reis verder.

Speak Your Mind

*