Vergezichten… groter dan de wereld

Vanuit Opuwo hadden we naar de Epupa Falls gewild. Maar zoals zo vaak in Afrika, de mens maakt de plannen en Afrika bepaalt of ze uitkomen. Nee dus, ’s nachts had het erg veel geregend, toch gingen we optimistisch op pad. Gaat goed dachten, totdat we na 5 kilometer bij een kolkende rivier over de weg kwamen. We stonden erbij, keken ernaar, draaiden de auto en zaten om 9 uur achter een heerlijke cappuccino in het Kaokoland Restaurant. Nu is een dagje extra in Opuwo beslist geen straf. We hebben ons uitstekend vermaakt.

De route van Opuwo, via Sesfontein naar Pamwag behoort volgens ons tot een van de mooiste autoritten die er te maken zijn. Wat een wereld vol met rotsen die nu in het regenseizoen bestrooid zijn met groenige bosjes, af en toe een passerende giraffe, weinig tegenliggers, langs kleine dorpjes van klei en golfplaten, waar de mannen en de jongens de koeien en de geiten hoeden.

Natuurlijk een stop bij het oude fort in Sesfontein, een erfenis van de Duitse periode (een zeer zwarte bladzijde uit de Namibische geschiedenis) in dit land. Waar vroeger de officieren sliepen, slapen nu de toeristen. Na ruim 100 km kwamen we aan in Palmwag, een oase in de woestijn waar de palmen de wacht houden. Heerlijke plek waar we een mooi stek kregen toegewezen. Onder het toeziend oog van 2 koedoes hebben we daar prima overnacht.

Gisteren een wat langere rit, via Henties Bay naar Swakopmund. Ook weer zo’n weergaloze rit door een rotsige omgeving vol met tafelbergen die het landschap als het ware omarmen. Langzaamaan veranderde de omgeving in een platte pannenkoek waar de vergezichten groter zijn dan de wereld. Aan de ene kant de bulderende zee en aan de andere kant de woestijn. Wat een wereld. Via Henties Bay nog even een kleine 70 km rijden maar toen waren we dan in Swakopmund. Wij vinden het een leuke stad met Duitse vakwerkhuizen, waar je in het Duits of in het Afrikaans wordt aangesproken, waar de terrasjes vol zitten, waar we weer heerlijk staan bij de Desert Sky, waar onze auto een rustdagje heeft en waar wij zo gaan winkelen en terrassen! Het is tenslotte ook nog een beetje vakantie.

 • Enne… we hebben gelukkig (nog) geen lekke banden gehad; vond deze foto gewoon een erg mooi plaatje!

Comments

 1. Marjon says:

  Wat heerlijk om te lezen, alle herinneringen komen weer boven. De hele reis zo herkenbaar!
  Geniet ervan en nog veel plezier

 2. Marjon says:

  Ha Ada,
  Zo leuk om jullie te volgen en herkenbaar! Het verveelt me nooit.
  Geniet er van en veel plezier!

 3. Solitaire zo leuk en mooi. En inderdaad lekker Appelgebak. En een pils in ohet Ton van der Lee café

 4. Zo herkenbaar. Heerlijk!

 5. Wat leuk, al die herkenbare plekken, Jan ook 70 gereden over die wasbord wegen.
  Veel plezier, lekker Apfelstrudel eten in Swakopmund !

 6. Weer erg genoten. Jullie zijn echte buffers! Voor ons zit er alweer op maar zeker niet minder genoten. Nog veel plezier Samen ??

 7. Wat boffen jullie toch maar weer. Inderdaad een mooie rit. Met mooie uitzichten.
  Het is een blijft een mooi land.

Speak Your Mind

*