Warm welkom in Sri Lanka

Na prima vluchten kwamen we heel vroeg in de morgen aan op het vliegveld van Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka.

De formaliteiten verliepen snel, we hadden een beetje haast gelukkig wisten we de verleiding om een koelkast of wasmachine te kopen te weerstaan, deze staan ook in de winkels op het vliegveld, want we wilden graag fris en fruitig bij de ingang staan om Anne welkom te heten.
Lichtelijk bezweet duwden we de bagagekar door de deuren en ineens sprong daar als een duveltje uit een doosje Anne tevoorschijn.

Wat een geweldige verrassing, in plaats dat we haar op konden wachten, wachtte zij ons op. Een heerlijk gebruinde en stralende Anne werd door ons flink geknuffeld.
Samen naar buiten waar een vriendelijke chauffeur ons opwachtte. Snel in de bus op weg naar Negombo waar twee schitterende kamers voor ons waren gereserveerd.
Prachtig hotel, met allemaal van die zeepjes, rulle handdoeken, prima bedden, een wekker op het nachtkastje, koffie en thee en…. een balkon!!!

Nadat we een paar uurtjes hadden geslapen, naar het zwembad, kletsen, zwemmen, cappuccinos drinken en uitkijken om niet te verbranden.

Om 3 uur heeft Ranjan ons weer opgehaald voor een mooi ritje naar de vissers waar het zo aan het einde van de dag wat rustiger was. Gelukkig zweefden er nog voldoende visdampen door de lucht… Een bootje gehuurd en heerlijk gevaren totdat de donkere luchten hun beloftes inlosten en ons trakteerden op een heerlijke tropische regenbui. Onder het plastic kwamen we als vier verzopen katjes aan. Helemaal niet erg want er wachtte een super lekkere maaltijd op ons in het hotel. Ik bedoel maar, wie kan een verleidelijke dessert weerstaan dat wattalapan whit nuts heet? Wij in ieder geval niet. Jammie, jammie, jammie.

Omdat reizen soms erg hard werken is hebben we allemaal de klok bijna rond geslapen en gaan we vandaag uitrusten, zwemmen en natuurlijk de winkeltjes in de buurt verkennen. Morgen haalt Ranjan ons om 8 uur weer op.

Comments

 1. Annelies Korver says:

  Wat een gezellig verhaal ADA.
  Genieten jullie van dat heerlijke eiland.
  Annelies Korver

 2. Dat wordt weer genieten, we horen de verhalen wel weer. lieve groetjes Tiny

 3. Alie Nevenzel says:

  SUPER…veel plezier samen.

Speak Your Mind

*