De Tenen van de Leeuw

Sri Lanka is een prachtig land waar de vriendelijke bevolking er wel voor zorgt dat je je welkom voelt.
Ons dialect komt hier zeer goed te passe, want we stoetieën er wat af. Stoetieën is namelijk een nieuw Nederlands werkwoord en dat betekent iemand oprecht en hartelijk bedanken. Stoetie betekent dankjewel in het Srilankaans. Aangezien brood in het Twentse dialect stoete is, komt dit woord ons vloeiend uit de mond en ogen we vele blikken van bewondering.

Maar dan de Leeuwenrots, die moest ook door ons bedwongen worden. Na een rit van zo’n half uur waren we er en al dichterbij komende kwamen we toch wel onder de indruk van deze klomp steen. De zon gooide er een sausje van ruim 34 graden overheen me de nodige klammigheid… Maar Kleinjandames laten zich niet kennen en hebben elke tree beklommen waar de tenen van de leeuw een terechte beloning waren.
Een majestueus uitzicht, passend bij de koning van de jungle was onze beloning.
Alle treden weer naar beneden waar onze onvolprezen Ranjan de airco op standje Noordpool had staan en we richting een dorpje gingen.
In de ossenkar door het dorp, in de boot over het water waar een aardige mevrouw ons met heerlijke thee en zelfgemaakte lekkernijen heeft verwend.
Vervolgens met onze Hollandse billen in de tuktuks op weg naar een super lekkere lunch gemaakt van lokale producten. We hebben gesmuld van vis, fruit, rijst, salade en nog veel meer.

In het hotel snel het zwembad in en al drijvend kwamen we unaniem tot de conclusie: het was een dag met een gouden randje.

Comments

 1. jennet grondman says:

  Zo te horen genieten en zien jullie geweldig veel mooie dingen .Veel plezie.

 2. Elsemiek says:

  Wauw, wat een prachtige verhalen. Stoetie!

 3. Roelie Stegeman says:

  Heel veel plezier dames. Geniet ervan!

 4. minie maneschijn says:

  prachtig,
  ik smul van jullie mooie verhalen.
  heel veel plezier nog met elkaar; Kleinjan dames. 🙂

 5. Hanny says:

  Zo te horen vermaken jullie je prima.
  Weer mooie verhalen.
  Geniet van dit toch wel bijzondere uitstapje met je zus en nichtjes.

 6. Super!! Ik stond bovenop de berg en toen regende het iets…heerlijk voor de afkoeling 🙂 Naar dat dorpje in de ossenkar ben ik niet geweest.. ik had minder dagen daar en koos ervoor om de olifanten te gaan zien. Dat gaan jullie vast morgen doen!!

Speak Your Mind

*