Monniken, kloosters en olifanten

Sri Lanka is een overwegend boeddhistisch en hindoeïstisch land. De in oranje kleuren gestoken monniken geven ons Nederlandse meisjes een vertrouwd gevoel. Gisteren kregen we uitleg hoe deze gewaden worden geverfd. De zogenaamde Regenboogboom is met behulp van andere natuurlijke producten verantwoordelijk voor allerlei verschillende kleuren oranje. Een beetje van dit, een beetje van dat, even of lang laten wachten en hopla je hebt een mooie warme oranje kleur. Er valt veel te leren op reis.

We hebben in een week zoveel gedaan dat ik af en toe moet graven in mijn geheugen.

De oude historische stad  Polonnaruwa was genieten. Op de fiets zijn we langs de oude gebouwen gereden. Geweldig. Onze onvolprezen Ranjan in de auto met airco voor ons aan, wij op de fietsjes erachteraan. Stoppen, schoenen uit, met de blote voetjes snel over de hete stenen om toch dichterbij te kunnen komen. Het was heerlijk en ook gewoon leuk. Hoewel onze kuitspieren soms nog wel lichtelijk protesteerden, die hadden de Leeuwenrots nog niet helemaal verwerkt. Maar goed, een beetje afzien hoort erbij. Niks geen fiets op slot, gewoon parkeren en niemand die er op jouw fiets van doorgaat.

En dan de olifanten… Ik ben echt wel wat gewend. Nooit eerder zag ik er zoveel. Van die grote, van die lastige pubers die net altijd de poten de verkeerde kant hadden uitstaan, schattige baby’s, wijze dames, ze kuierden rond, we stonden in de jeep en keken ernaar. Wat een wereld. Olifanten zijn ook in het boeddhisme erg belangrijk en in bijna elke tempel of klooster zie je dan ook afbeeldingen van deze dieren.

Gisteren na een mooie rit in Kandy aangekomen waar we vandaag eerst Aziatische gaan koken en eten en dan vanmiddag naar de Tempel van de Tand gaan.

Comments

 1. Loes Kroos says:

  Hoi Ada,

  Wat was het genieten van je verhalen, kijk er naar uit om zelf in juli de rondreis te gaan maken. Vraagje, welk natuurpark zijn jullie geweest
  groetjes loes

 2. Tiny says:

  Het blijft altijd genieten om de reisverhalen van jou te lezen.
  Nog veel plezier!

 3. jennet grondman says:

  Prachtig mooi verhaal.

 4. ans wijnberg says:

  leuk dat jullie zo genieten van alles

 5. Mooi die foto’s en weer een keuk verhaal !
  Dank je wel, groetjes, veel plezier, Tineke.

 6. Olga Holleman says:

  Leuk om dit reisverhaal te lezen wij hebben in november naar sri lanka geweest
  Je verhaal is een en al herkenning zo leuk

Speak Your Mind

*