Tussen treinen en theeën

Ranjan, de nieuwe man in ons leven, brengt ons al vroeg naar het station van Kandy. Volgens sommigen onder ons wel erg vroeg, maar reizen is soms afzien en vaak gewoon hard werken. Zelfs te vroeg voor het ontbijt. Natuurlijk heeft de nieuwe man in ons leven ervoor gezorgd dat er een ontbijtpakketje voor ons klaarstaat, lekkere broodjes, vers fruit en een flesje water. Ranjan ziet erop toe dat we op de juiste plek in de luxe eerste klasse komen te zitten. Hij rijdt door naar Nanu Oya waar hij ons op zal pikken om ons naar Nuwara Eliya te brengen.


Mm, duurt toch wel lang voordat we vertrekken. Het ontbijt is opgegeten en we zijn klaar voor de reis. Rozemarijn en ik gaan er toch maar even uit, ergens heb ik een bordje van coffee gezien. Tijd voor een cappuccino uit de toko.

‘Engine problem,’ begrijp ik van een man in een strak wit uniform als ik vraag waarom we nog niet vertrokken zijn. Mannen in strakke witte uniformen weten veel is mijn ervaring. Na enig gedoe mogen we met onze dure eerste klas kaartje in de derde klas trein. Hoezo alle mensen zijn gelijk??? ?? Flexibel als we zijn stapten we over in een trein zonder engine problem en na twee minuten waren we al helemaal senang. Er was volop plek, gezelligheid van muziek makende passagiers, lokale mensen en backpackers. Hier konden de ramen en de deuren open en kwamen de geuren en geluiden van Sri Lanka ongehinderd binnen.

Tussen treinen en theeën

Het was urenlang genieten van een rit door de theeplantages waar theepluksters als bezige bijen tussen de theestruiken de kleine blaadjes eraf haalden. De blaadjes waar wij onze lekkere Ceylon thee van drinken. Sri Lanka dat vroeger Ceylon heette.
Dit gebied leeft van de thee, ligt hoger in de bergen en heeft beduidend koelere temperaturen. Als je bijna 40 graden Celsius bent gewend is ruim 20 graden wel weer even wennen. Zoals ik al zei, reizen is soms afzien?


Maar Kleinjandames zijn stoere dames…


Ranjan stond ons uiteraard op te wachten en bracht ons naar een schitterend oud koloniaal hotel waar de sfeer van Agatha Christie nog ronddwaalt en waar elk moment Hercule Poirot de deur uit kan komen stormen om een moord op te lossen. Mooie glanzende houten vloeren, een kamer met een erker, personeel in traditionele kleding en tot mijn grote vreugde deze keer geen waterkoker op de kamer. Ik sjouw al de hele reis, dit tot groot vermaak van mijn reisgezelschap, een kleine reiswaterkoker mee.

Eindelijk, eindelijk kan ik ‘em dan gebruiken en zo kan ik mijn geliefde familie voorzien van een heerlijke kop thee.

Tussen treinen en theeën

Comments

 1. Tiny says:

  Heerlijk om te lezen. Heb wel even een vraag waarom jullie met de trein zijn gegaan en jullie nieuwe man naar de plek van aankomst? Was dit omdat de trein door een mooier gebied gaat dan sat jullie met de auto waren gegaan? Of had dit een andere reden? En blijf fijn genieten met je familie!
  Groetjes Tiny

 2. Wat een mooi verhaal. Fijn zo mee te reizen.
  Wens jullie nog vele genietmomenten.

 3. Marja says:

  Hallo Ada.

  Wat mooi dat je ons/mij zo laat mee genieten met jullie reis!

  Hartelijke groeten Marja

 4. Jullie hebben het zo te lezen weer geweldig naar de zin. Geniet ervan dat heb ik ook weer gedaan. ?

 5. Ans ter Woerds says:

  Ada, het is weer een genoegen om te lezen wat jullie allemaal doen en zien. En hoe jullie gezamenlijk zo heerlijk genieten, vooral ook van je waterkokertje in dit geval :-). Ik zit net aan de Rooibos thee; ook heerlijk al is het uit een ander werelddeel, maar ook daar zijn volop olifanten te zien.

  Veel plezier nog tijdens jullie reis door het mooie Ceylon; die theegebieden zijn vast net zo mooi en interessant als die in Sikkim.

  De hartelijke groeten, ook aan de andere Kleinjandames, en geniet nog effekes.

Speak Your Mind

*