Boeddha’s, monniken en luipaarden

Zo langzaamaan reizen we naar het einde van onze reis. Een topreis vol met hoogtepunten, veel plezier en genieten.

In het Yala park leven ongeveer 60 luipaarden, van die snelle beesten die zich moeilijk laten zien, die helemaal geen belang hebben bij toeristen. We hadden onze wens doorgegeven aan Ranjan dat het zien van een luipaard beslist ons plezier zou verhogen. Twee keer een urenlange safari, olifanten, soms zo dichtbij dat het bijna een beetje eng was. Doodskopaapjes lekker hoog in de boom, zwijnen en buffels en dan trapt de chauffeur op het gas. Allemachtig, al botsend en hotsend stuiteren we over de slechte wegen want er zijn luipaarden gesignaleerd. Whow. Eerst zien we een stukje van zijn staart waar we wonderlijk genoeg al helemaal blij van worden maar dan… Het dier loopt verder, loopt over de rots, camera’s maken overuren en uitgeput vallen we neer op onze stoelen. Wat een prachtig gezicht. Om de feestvreugde nog meer te verhogen loopt er nog een slankere uitvoering de weg over.

Het luipaard

Sri Lanka omarmt ons met alles wat het te bieden heeft. Tempels, boeddha’s en vriendelijke monniken, lekker eten, mooie hotels en aardige en behulpzame mensen die er alles aan doen om het de bezoekers naar de zin te maken.

‘ Dit is voor geluk, voorspoed en een lang en gezond leven,’  zegt de monnik en knoopt een wit draadje met een knoopje om mijn pols. Het eerste draadje is te klein, volgens sommigen is mijn pols te dik maar daarover verschillen de meningen ??.

Nu in een prachtig hotel met een zwembad van olympische afmetingen, de zee op loopafstand, grote kamer met balkon en… waterkoker. Soms zijn er geen wensen meer ?? Nog even genieten voordat we morgen terugvliegen naar huis. Zoals altijd geldt: ‘De ware reiziger weet ook wanneer de reis voorbij is…’

Comments

 1. Elsemiek says:

  En weer een mooi verhaal. Grappig genoeg is het “Nederlandse luipaard met een Frans tintje” hier volop in het nieuws. Jullie horen daar vast meer over bij thuiskomst. Veilige reis en tot snel!

 2. Dat was geluk hebben, het was zo te horen een top reis.
  Ik wens jullie een hele goed terug reis en dan weer lekker nagenieten.
  Groetjes Tiny

 3. Hallo dames,
  Wat een ervaring, olifantenen dan nog een luipaard, ik heb dat je hem Ada, een beetje dichtbij hebt kunnen halen.
  Wens jullie een goeie terug reis en goede vlucht. Welokm thuis.p, liefs,mTineke ???????‍♀️.

 4. Annie Stubbe says:

  Prachtig zo’n land van “U vraagt, wij draaien!”
  Fijn dat jullie zo genoten hebben daar. Goeie reis terug!

 5. Hubertine Theeuwen says:

  Wederom prachtig. Goede terugreis xx

Speak Your Mind

*