Toch weer naar… Gambia en Senegal

 

‘Zullen we toch nog een keertje gaan?’ vraag ik aan Jan.  ‘Het is een weer een mooie aanbieding,’ ga ik verder.

BAM! Geboekt. Over precies 5 weken vliegen we naar Banjul, de hoofdstad van Gambia en hebben dan een paar weken de tijd om (hopelijk) weer een super reis te maken. We gaan in ieder geval een 4×4 auto huren om zelf lekker rond te rijden door Senegal en waarschijnlijk door een stukje van Guinee-Bissau en/of Guinee Conakry. Landen die klinken alsof ze in een stripboek thuishoren. Niets is minder waar, het zijn twee landen dicht bij Gambia en Senegal, landen die om een bezoek van ons vragen. Ook zijn we er wanneer de auto’s en motoren arriveren die meedoen met de Challenge Antwerpen-Banjul. Allemaal mensen die hun voertuig door 7 landen hebben gereden om in Banjul de auto aan de hoogste bieder te verkopen. Alle opbrengsten gaan naar diverse mooie projecten in Gambia.

Natuurlijk gaan we bekenden en vrienden bezoeken, staan er al een paar afspraken in de agenda, hebben we al diverse uitnodigingen ontvangen en als klap op de vuurpijl… ga ik samen met mijn Belgische collega Christianne Wouters op 3 november a.s. signeren in die schitterende boekwinkel Timbooktoo.  Christianne presenteert dan haar tweede Gambia-boek en ik heb de gelegenheid om mijn beide Gambia-boeken onder de aandacht te brengen. Vorig jaar was het een feestje, dus…

Comments

 1. Dory Abrahamse says:

  Wauw, wat geweldig jullie plannen! Senegal vonden wij ook erg mooi, wel veel armer dan Gambia maar qua vogels echt de moeite waard.
  Ik ga je weer volgen, want zelf er op uit met een auto trekt ons ook….

  Groetjes, Dory

  • Van harte welkom om aan te sluiten 🙂 Ja, we zijn wel vaker in Senegal geweest. Nog nooit eerder in een huurauto, dus ja, zeer benieuwd.

   • Dory Abrahamse says:

    ☺️, leuk! Wie weet doen we dat een keer. Maar eerst weer genieten van jullie avonturen! Met name het huren van een 4×4 en waar en in welke conditie, lijkt mij een uitdaging in Gambia.

    Ik weet zo wel plekken waar ik langs zou willen gaan: Marakissa, Abca’s Creek, Wassou……
    We zijn inmiddels ook 3x in Gambia geweest, een heerlijk land!

 2. Natuurlijk volg ik je ook deze reis.
  Goed oppassen, veel plezier en … veilig weer thuiskomen?

 3. Hoi Ada

  Geweldig jullie gaan vast weer een mooie reis tegemoet . Succes met de voorbereiding en we zien de verhalen straks met veel plezier tegemoet .

 4. Sueor leuk Ada!! Kunnen we weer meegenieten.

 5. Hubertine Theeuwen says:

  Dat klinkt weer als een mooi sprookje in mijn oren. Gezellig… dan kunnen we ook weer Samen cappuccino drinken en gezellig bijkletsen. Ik heb er erg veel zin in

 6. Roelie Stegeman says:

  Een prachtig vooruitzicht! Geniet ervan

 7. Weer een mooi vooruitzicht Ada en Jan.
  Toch nog geen India?

 8. Alie Nevenzel says:

  Wat een super mooi vooruitzicht weer….geniet van de Gambia.

 9. Dat wordt weer een mooie trip met veel uitdaging. Veel plezier met de voorbereiding.

Speak Your Mind

*