Bussen en baobab

De warmte in Afrika is anders dan de warmte in Nederland. Zo gauw ik de trap van het vliegtuig afloop ruik ik de Afrikaanse warmte. Herkenbaar en vertrouwd. In Gambia geen geneuzel en getreuzel bij de douane. Hup, hup, doorlopen, papieren worden gecontroleerd, bagage door de scanner en in een mum van tijd staan we buiten. De klok kan direct 2 uur terug en de dag die al zo vroeg begon wordt zo een extra lange dag. Nu op zoek naar de bus die alle aangekomen toeristen bij hun gereserveerde hotel af zal zetten.

‘Hee Jan, ik kom jullie ophalen,’ horen we een bekende stem en zien een lachende Buba staan. ‘Wat doe jij hier?  vragen we verbaasd. ‘Nou, ik wist dat jullie kwamen en dacht ik haal ze op dan hoeven ze  niet in de bus,’ zegt Buba.

Nog geen uur in Gambia en de eerste verbazing hebben we alweer te pakken. We begroeten  elkaar als oude vrienden en terwijl de mannen de bagage naar buiten sjouwen zit ik maar te denken, hoe weet hij dat nu weer? Afrika is soms een groot dorp waar iedereen alles weet, nieuwtjes als bermbranden zich verspreiden en ik dankbaar in het busje ga zitten. ‘Dit is Mo, ik leer hem het vak,’ worden we voorgesteld aan een man met een puntbaardje en een verlegen lach.

Bij het Babobab Holiday Resort is zo op het eerste oog niks veranderd. De eerste kamer vinden we geen leuke met uitzicht op veel rommel. ‘Mmm, alles is vol,’ zegt de manager peinzend. Na enig denken is gelukkig kamer 2019 vrij, niet groot maar alles wat we nodig hebben, en met uitzicht op het gezellige zwembad.

‘Ze praten hier allemaal Engels,’ hoor ik een net aangekomen toerist zeggen die hier voor de 1e keer komt. ‘Ook veel moslims,’ zegt de man.

Tja, de een weet alles en een ander weet weer niks. 🙂 Jan zet de waterkoker aan, tijd voor onze eerste beker thee.

Afrikaanse oplossing voor stalen kabels die zo maar uit de grond groeien.

 

Comments

 1. Marian Baas says:

  Veel plezier jullie allebei ga er lekker van genieten. Maar dat gaat wel goed komen. Twijfel ik ik niet aan.

 2. Fia van wensen says:

  O wat leuk dat Buba er stond, wat een heerlijke man is dat. Wij gaan 5 november weer. We zijn benieuwd naar zijn huis, hoe ver hij daar mee is. Fijne reis verder!

 3. Carel en Corrie says:

  Dar klinkt heel vertrouwd en het wordt weer genieten. Wij volgen jullie en wensen jullie weer een fijn verblijf toe
  Lieve groetvan ons
  Carel en Corrie

 4. Een leuk begin van een mooie reis, wat we wel verwachten. De regen zal zeker welkom zijn in Afrika. Voor de toeristen misschien wat minder, maar het hoort er allemaal bij. Veel plezier en we gaan jullie weer volgen.

 5. Adam en Jan, ik wens jullie een hele bijzondere reis met mooie ontmoetingen.

 6. Liesbeth says:

  Super gaaf zeg geniet lekker samen ik geniet wel van deze kant af mee met jullie 😍 groeten aan Jan

 7. Wat een heerlijke aankomst zo warm, doet mij glimlachen, zo fijn voor jullie.
  Ben ook benieuwd naar de voortzetting v.d. reis, kopje koffie en dan verder genieten.
  Wat was ik graag meegegaan, wij bleven niet bij elkaar op de lip zitten, elkaar de vrijheid gunnen, dan blijft de vrienspdschap goed, ieder zijn eigen gang laten gaan, af en toe gebruik maken van jullie goede ogen😉👀.
  Rustig aan, Jan, goed kijken naar beestjes en dan foto’s maken.
  Noemen jullie het vakantie Ada, of een way of live, zo noemde !wij het steeds vaker.
  Groetjes, liefs, Tineke 🐞🕷🦂🦎🦓🐊🐘🐘🦏🦒👍

 8. Hoi Ada en Jan,
  Hele fijne reis.
  Het is natuurlijk geen Ghana🤣,
  maar wel Africa.
  Geniet.

 9. Hoi Ada en Jan,
  Hele fijne reis.
  Het is natuurlijk geen Ghana🤣, maar wel Africa.
  Geniet.

 10. Marianne says:

  Hey ada je zit vlakbij mij, heel veel succes met je reis

Speak Your Mind

*