Van besneden beelden en dansende indri indri’s

Een mens kan wat zien op reis. Dikke houten beelden die een penis moeten voorstellen en volgens onze gids ook besneden zijn, zoals alle mannen hier. Ongeacht geloof of bevolkingsgroep, besneden zul je worden als man. Vanaf een jaar of drie. ‘Je moet het je je wel kunnen herinneren anders heeft het geen zin,’ zei de man alsof hij het had over de eerste keer Sinterklaas vieren… ‘Natuurlijk,’ knikten wij.

Een paar dagen geleden zijn we vertrokken uit de hoofdstad met Niry achter het stuur en wij als twee nieuwsgierige kinderen op ontdekkingsreis in de auto. En er valt hier veel te ontdekken. Het mag dan Afrika zijn, wij wanen ons de meeste tijd in Vietnam. De groene rijstvelden, de zeboes met hun wiebelende vetbulten in de nek, de vrouwen met lang zwart haar, het eten en de immer groene omgeving. Geen bavianen die plotsklap de weg oprennen, of ander groot wild dat tevoorschijn komt. Maar wel schitterende kleurige kameleons, van groen en klein als een klontje snot, tot krokodillen van twee meter en alles daar tussen. Alles beweegt zich traag door de tijd. Rennen hebben ze een hekel aan.

Gisteren een topdag gehad op zoek naar de lemuren waar dit eiland zo beroemd om is. Van kleine muislemuren (gelukkig hoog inde boom) tot de indri indri die wel bijna een meter kan worden.

De zwart-witte indri zweeft hoog in de lucht boven mij, sierlijk en elegant van de ene tak naar de andere en laat mij ademloos toekijken…

Wat echt opvallend is, is hoe schoon we het hier vinden. Vergelijkingen met andere Afrikaanse landen zijn altijd snel gemaakt. Maar we vinden het schoon. Natuurlijk ligt er wel eens wat, en heeft af en toe iemand hier zijn huisafval neergekieperd, maar al met al een schoon land met (tot nu toe)  goede wegen en fatsoenlijk rijdend verkeer. Amper fietsers en lopende mensen. Wel de fietstaxi, de push push!

Morgen gaan we richting de baobabbomen. Een lange rit, maar voor ons geen enkele probleem. Een topauto, prima chauffeur en de allerliefste, wat wil ik nog meer. 🙂

De dansende indri indri, met de kleuren van een panda, de snuit van een aap en boomkleverig als een koala

Comments

 1. Wat genieten weer! Top?

 2. Janny Hoff says:

  Wat een mooi verhaal. Met belangstelling gelezen. Maar ja schrijven hoeven ze je niet meer te leren. Wacht met spanning op het vervolg.

 3. Sandra says:

  Heerlijk om jullie belevenissen zo te volgen. Veel plezier nog daar!

 4. Wiepie says:

  Wat een mooi verhaal weer Ada , en wat een belevenissen. Zo val je van de ene in de andere verbazing prachtig om te lezen ook. Veel reis plezier

 5. Dit is echt weer genieten Ada en Jan!

  Groetjes Tiny

 6. ans wijnberg says:

  Geweldig

 7. Ontdekken en genieten samen, veel reisplezier!!

 8. Frans & Will says:

  Prachtig

 9. Mooi om samen met jullie door Madagaskar te reizen met deze blog

Speak Your Mind

*