De baobabs van Morondava

Dan reis je de halve wereld over voor bomen… Niet zomaar een paar bomen, nee de wereldberoemde baobabbomen die zo stoer, nukkig en onaantastbaar in het landschap staan. De boom die door God ondersteboven werd gepland omdat zijn wortels mooier zouden zijn dan zijn takken. De zonsondergang bij de Allée des Baobabs was er eentje om in te lijsten en voor altijd mee te nemen. De kleuren, de mensen die weer van hun werk naar huis gaan, de tuk-tukjes die als dikke gele horzels voorbij rijden en vaak zo belachelijk volgeladen zijn dat het een wonder is dat ze nog vooruit komen, de vrouwen in hun kleurige omslagrokken, de kinderen met de mooiste lachen op hun gezichten, een zon die sprookjesachtig ondergaat en Jan en ik, we stonden erbij, keken ernaar, maakten veel te veel foto’s en voelden ons weer zeer bevoorrecht.

Een man speelt met een jochie van een jaar of drie. ‘Is dat je zoon?’ vraag ik. ‘Nee, is het kind van mijn broer,’ antwoordt de man. ‘Ah, dus je bent zijn oom,’ reageer ik. ‘Nee, nee, hij is mijn neefje,’ corrigeert de man mij. Natuurlijk, knik ik.

Nadat we een paar dagen een andere auto met chauffeur hebben gehad, in verband met vier verloren schroeven die een belangrijk onderdeel van de auto op zijn plek moesten houden, zijn we gisteren weer verenigd met Niry.  Een leuke man met een goed gevoel voor humor. Zojuist aangekomen in Miandrivazo, waar we een nachtje blijven in een hotel net buiten de stad, met een zwembad, volgens Jan met dood water, een prachtig uitzicht, een koele kamer en dat laatste is wel aangenaam bij temperaturen van dik 30 graden Celsius.

Comments

 1. Marian en ik krijgen steeds meer zin in Madagascar (met een c ?)

 2. Alie nevenzel says:

  Wat schrijf je toch weer prachtig….ik geniet zo mee en zie alles voor me…nog veel plezier.
  MvrgrAlie Nevenzel

 3. Antoon says:

  Krijg heimwee naar Madagaskar na het lezen van jullie ervaringen ?

 4. Loes says:

  Prachtig, we beleven het zo ook klein beetje mee.

 5. Ans Wijnberg says:

  Wat een heerlijke tijd hebben jullie samen.

Speak Your Mind

*