Van groene lichtknoppen en biddende kassiers

‘Aha, de blote voeten dame is er weer,’ lacht de receptioniste als ze me ziet. Ik kijk naar mijn voeten waar toch echt schoenen aan zitten. Maar ze heeft gelijk, ik loop het liefst op blote voeten. De poolman heeft Jan onmiddellijk herkend en knuffelt Jan met een grote lach. Gambia weet ons wel weer hartelijk te verwelkomen.

Het Baobab Holiday Resort heeft een grote verfbeurt gehad. De huisjes rondom het zwembad zien en fris geschilderd uit. We krijgen kamer 219 met een gifgroen balkon en muren en waar ook de lichtknoppen niet ontkomen zijn aan de verfkwast. Op een aantal muren zijn mooie muurschilderingen aangebracht. Door een jonge jongen, horen we later. Ik ben dol op muurschilderingen. We voelen ons direct weer thuis. Mensen herkennen ons en wij herkennen hun. In de kamer is niks veranderd.

Bij dit hotel hoort een prima restaurant waar Jan voor een lekkere beef yassa gaat en ik voor een kleine pizza die toch nog te groot is.

‘Sorry, je kunt nog niet betalen. De kassier is aan het bidden,’ zegt de serveerster. Dat zij ons zou helpen komt niet bij haar op. Iedereen heeft zijn eigen taak.

Natuurlijk. Dat gaat voor. We lopen naar de weg en gaan op een grote plastic buis zitten en vermaken ons uitstekend met het kijken naar het verkeer totdat de vrouw er met de factuur aan komt lopen; we kunnen betalen.

 

 

 

 

Comments

 1. Mertine Middelkoop says:

  Oh Leuk Ada dat je in Gambia bent. 1 dezer dagen staat timbooktoo winkel bezoeken op het programma. Zag je boeken liggen op de compound die ik 2 weken huur.
  Hoop dat de winkel ze nog op voorraad heeft.

 2. Ukie Bult-Feenstra says:

  Leuk Ada wij zaten vorig jaar naast jullie mijn schoonzusje en ik hele fijne vakantie!?

 3. Fia van Wensen says:

  Hallo Ada, leuk dat jullie er weer zijn. Gaan jullie nog naar Buba, hij woont nu in zijn nieuwe huis, zeker het bekijken waard. Als je de familie ziet doe ze de hartelijke groeten van ons André en Fia. Wij komen in januari met het hele gezin naar Gambia wij zijn dan 50 jaar getrouwd en willen het daar vieren. Groet Fia en een hele fijne tijd gewenst!

Speak Your Mind

*