De dag dat Jan een flamingo schilderde… en ook nog een leguaan

‘Maar als jullie toch komen dan wil Jan misschien wel een flamingo schilderen,’ zegt Sabiene enthousiast als ze weken geleden samen met haar vriendin Karin bij ons op bezoek is. Sabiene heeft een mooi resort in Ghanatown in Gambia. Zo gauw je vanaf de zandweg de poort binnenstapt waan je je in een tropisch paradijsje waar twee statige flamingo’s de wacht houden. ‘Als jij zorgt voor verf en kwasten kom ik een flamingo schilderen,’ belooft Jan.

Met de taxi, de gelly-gelly en het laatste stukje lopen komen we aan bij Bojang Kaira Kunda waar we door iedereen, inclusief de honden, enthousiast worden begroet. Een mooi stuk witte muur staart Jan uitnodigend aan. Met een stukje houtskool tekent Jan voorzichtig een levensgrote flamingo op de maagdelijke muur. Met elke streek komt het dier tot leven en binnen een mum van tijd kijken we allemaal met gepaste bewondering naar het stralende beest. ‘Zal er daar ook nog eentje maken?  Een grote en een koppie dat om de hoek kijkt?’ Jan en Sabiene zijn niet te stuiten. Ik ben te druk met mijn tweede cappuccino. Iedereen heeft vandaag zo zijn eigen taak. Iedereen moet uiteindelijk datgene doen waar hij of zij goed in is.

‘Wat denk je zou Jan ook nog een leguaan op die muur willen schilderen,’ vraagt Sabiene met de nodige aarzelingen in haar stem.

In zijn zwembroek, handdoek om de nek gaat Jan als een moderne Van Gogh 2.0 aan het werk. Jan laat meer dan zijn voetstappen achter als we morgen weer vertrekken.

 

Comments

 1. We hebben ze gespot hoor, ook die om het hoekje kijkt!

 2. Tineke Roose says:

  Soms weet je niet welke gaven je bezit!! Wauw staat super!!! Daar zijn vast nog meer muurtjes waar je je op kunt uitleven.

 3. Geweldig en schitterend!!! Ada’s boeken die niet akten in Nederland te bewonderen zijn.
  Jan zijn schilderingen die Gambia opfleuren.
  Gaaf hoor!!!

 4. Misschien ook iets voor het Ravijn?

 5. Prachtig Jan mooi hier mee doorgaan. Je kunt het?

 6. Alie Nevenzel says:

  En….mooi is hij…. geweldig

Speak Your Mind

*