Een leven op palen

Je leeft op het water, je gaat naar school over het water, je haalt je boodschappen met de boot, je dieren hebben hun stal op het water, en jouw huis staat op palen in het water. Alles draait om water. Alleen komt er geen druppel water uit de kraan… Da’s misschien maar goed ook want je poept en piest ook in het water😆

Voor drinkwater en waswater ga je in de boot naar de waterverkoper. Tonnen worden voor een paar centen gevuld. De waterverkoper is oppermachtig zoals we vanaf het terras van ons hotel op palen kunnen zien. We zijn hier amper een dag geweest maar wat is het Venetië van Benin een feestje. De mensen, de boten, het lawaai (oké dat vond ik midden in de nacht wat minder), de knorrende dieren naast ons, de meisjes die voor ons zorgden; kortom het was weer een dag met een gouden randje.

Eergisteren na een rit van 450 km aangekomen in Djougou. Mooie busrit door een veranderde wereld. De eerste baobabs gespot, veel lopende mensen, goed asfalt, een bijna aanrijding met een motortaxi en na ruim 7 uur bussen kwamen we aan bij ons hotel. Wat gedateerd, maar zo schoon dat er op blote voeten gelopen kan werden. De airco zoemde vriendelijk, het grote zwembad staat droog en alle aandacht van het personeel; we zijn de enige gasten.

Maar… brood bij het ontbijt, zelfs een omelet. Brood was niet te zien in ons hotel op palen en eergisteren gingen we zo vroeg weg dat er helemaal geen ontbijt was. Conclusie: altijd reizen met water en koekjes 😆

In de bus

Gisteren uren gelopen door Cotonou. Wat een feest. De mensen, het verkeer…en de volgeladen taxi’s. Geweldig. Vandaag worden we na het ontbijt opgehaald voor onze volgende bestemming.

Comments

 1. Chris de Vries says:

  Heel herkenbaar.
  Al hadden wij het geluk onze eigen bus bij ons te hebben…
  Genieten fols…

 2. Hoi Ada, een testreactie van mijn kant n.a.v. je vraag

 3. Loes kroos says:

  Wat zijn jullie weer in een compleet andere wereld beland, en wij genieten lekker mee

 4. Eric Hallink says:

  Wat een genot weer.
  Avonturen die ” wij” samen mogen beleven.
  Hopelijk slapen jullie ondanks het lawaai des nachts.
  Doe janneman de groeten ,veel plezier in Benin en tot in Nijverdal.😘

 5. Jeroen Haagsman says:

  Hoe gaaf

 6. Ans Wijnberg says:

  Wat fijn dat jullie zo genieten

 7. Hallo Ada en Jan
  Geniet van jullie reisverslag.
  Je weet het zo te beschrijven dat je het gevoel hebt er bij te zijn.
  Prachtig.

 8. Ooo,ik waan me in ook in Afrika zo ,reis met jullie mee,heerlijk

Speak Your Mind

*