Kijken naar Nigeria

Ik doe de deur open van ons gele huisje aan het strand. Een prachtig huisje met een hemelbed, flesje water op het nachtkastje, föhn aan de muur, dikke handdoeken, de zee binnen handbereik en kokosnoten die als kerstballen in de palmbomen hangen. We zijn gisteren aangekomen in Ouidah aan de Atlantische Oceaan. Tot gisteren was een andere toerist ontmoeten nog zeldzamer dan een luipaard in Namibië . Dat werd hier in 5 minuten ingehaald 😆. We zagen er wel 10.

De zee klotst en rolt zoals die dat gisteren deed en zoals die dat morgen ook zal doen. Op de een of andere manier vind ik dat een geruststellende gedachte. Een heel andere wereld dan eergisteren. Toen was ik een paar stappen verwijderd van Nigeria.

‘Nigeria is dichtbij en dan is het natuurlijk te leuk om er naartoe te gaan. De douane kijkt voor een gepast bedrag de andere kant uit en dan kunnen we wel even met de veerboot heen en terug,’ stelt Sanny voor. We zijn er onmiddellijk voor te porren.
De hectiek bij grenzen en veerboten vind ik altijd geweldig. Het kan allemaal en allemaal net weer niet.
De geldwissellaars, de verkoopster, mensen die altijd rondlopen waarvan niemand weer wat ze doen.
Geen probleem je mag gewoon foto’s maken. Oké. Bij een grens? Bij een douane die er wel is maar niet kijkt. Een soldaat met een groot geweer loopt voorbij waarvan niemand opkijkt. Ik heb de indruk dat ik de enige ben.
Jammer. We zijn net te laat. De laatste boot zien we vertrekken en die komt pas midden in de nacht weer terug. Nou kan Pipi Langkous wel zeggen wie niet bang is kan ook niet dapper zijn, maar midden in de nacht in donker Afrika…
Maar wat genieten van de mensen. Ik heb me suf gefotografeerd. Lol met prachtige vrouwen gemaakt, sinaasappels gekocht en weer weggegeven en bijna ruzie met een man omdat ie niet op de foto wilde. Ik had echt geen foto gemaakt. Nu vind ik een leven zonder mannen te saai maar foto’s van mannen… hier niet. De vrouwen winnen het op elke gebied van de mannen 😍.

Gebakken yam en zoete aardappelen.


Ze stond erop dat ik een foto maakte

Comments

 1. Mooie verhalen en de kleurige foto’s van een andere wereld 💌 “Wereldwinkel” in t echt😍

 2. Jose Hanssen says:

  Alweer zo’n mooi stukje foto’s zijn hierbij mooie toevoeging maar tijdens het lezen zie je ’t zo voor je heerlijk meegenieten vanaf hier 👍😍

 3. Prachtig weer beschreven je ziet het zo voor je.

 4. Wat een prachtige verhalen vertel jij ons.. jij laat ons meegenieten van alles wat jij mee maakt. Het is bijna alsof ik er zelf bij ben..

 5. Mooi!! Vooral die laatste foto 😍

 6. Chris De Vries says:

  Yep. Mooi.

 7. Alie Nevenzel says:

  Zoals altijd… Geweldig mooi…

Speak Your Mind

*