Luipaard mét taart

Een leeuw zien verdiende een stroopwafel maar bij het zien van een luipaard hoort taart. Da’s toch een nivo hoger.
We reden langzaam Etosha uit en wat lag daar zo maar aan de kant van de weg? Wat bewoog daar? Iets zonder hoorns. Cheeta??
Een luipaard. Whow. De adrenaline neemt bezit van Jan, een ander soort dan van de vergeten camera. We zijn alleen op de wereld. Twee mensen en 1 luipaard. De luipaard gedraagt zich koninklijk, laat zich van alle kanten fotograferen voordat ie in het hoge gras verdwijnt. We leunen uitgeput achterover in de auto. Hoppa nog een leeuw en een staart van een cheeta en rijden, ondank het gemis van olifanten, helemaal tevreden het park uit. In Tsumeb en superlekkere cappuccino gescoord mét taart. Omdat toeval niet bestaat waren de bloempotten in deze zaak beschilderd met… luipaarden.

In een paar dagen rijden, kijken en genieten zijn we nu sinds gisteren in Windhoek. Mooi guesthouse, lekkere cappuccino, hoge gebouwen, zonnige dagen en wat frisse avonden. Alle ruimte en tijd om deze reis door onze hoofden en uit mijn pen te laten glijden. Ongeveer 4000 km hebben we afgelegd waarvan zo’n 3000 km op dirtroads.
Van elke kilometer genoten.
Vandaag Penduka bezocht. Zijn we vaker geweest in de wijk Katatura. Mooi project met stoere vrouwen die hard werken om voor zichzelf en hun gezin iets op te bouwen.
Morgen nog wat rommelen, een laatste cappuccino scoren en de laatste souvenirs kopen in The Old Brewery, afscheid nemen, de auto inleveren en op het vliegtuig stappen. We hopen woensdag eind van de ochtend weer in Nijverdal te zijn.
Van de aardige eigenaresse mogen we tot 2 uur gebruik van onze kamer maken.
Het was in alle opzichten een baie mooie reis🐆🐆

Comments

 1. Hans Warmenhoven says:

  Ik zat ahw in je rugzakken of op de achterbank en heb meegekeken en gelezen van een boeiende trip “Toppers ontmoeten andere Toppers”.
  Op naar de volgende trip no 10 naar Namibia en aanpalende landen 🤗🍀🙏.
  Dank voor updates 🙏 en hartelijke groeten

 2. Annegien says:

  Wat fijn dat het allemaal weer gedaan kan worden hè?
  En dan ook nog zo’n luipaarden-kers op de taart….🍀🍀‼️‼️

 3. Super Ada en Jan, wat heb ik weer genoten van jullie reis en dan het gevoel hebben dat ik met jullie mee reis.
  Verschillende herkenningspunten.
  Welkom thuis!
  Groetjes Johan en Tiny

 4. Ria Mulder-ten Thij says:

  Welkom thuis in Nijverdal. Heb meegenoten met jullie prachtige reis. Bedankt hiervoor. Beleefde mijn reis van Namibië in 2003. Kijk uit naar jouw nieuwe boek.

 5. Fia van Wensen says:

  Nou Ada, ik heb weer genoten van je reisverhalen. Dan ben je weer even terug in, ook ons favoriete werelddeel. Geniet van je laatste dag en veilige reis terug naar Nijverdal.

 6. Marike plomp says:

  Wow.. wat geweldig om een beetje met jullie mee te reizen! Wat fijn dat jullie weer van zo’n toffe reis hebben kunnen genieten Ada en Jan! Veilige terugreis en welkom terug in het (ook) mooie Salland.

 7. Susan Bakker says:

  Goeie reis naar huis! Tot snel!
  Weer heerlijk meegenoten van jullie 😘

 8. Agnes Kroese says:

  Geniet er nog even van en alvast een goede terugreis gewenst!

 9. Dea Valk says:

  Ik heb weer met plezier met jullie meegereisd!
  Nu naar huis waar het heerlijk lenteweer is.
  Veilige thuisreis😊

 10. Wat een heerlijke reis weer! Ik zag an wel wat olifanten maar geen cheetah en al helemaal geen luipaard 🙏 Wat een geluk zeg!!

 11. Rianne de Bie says:

  Wat ‘n prachtige reis hebben jullie weer gemaakt met als toetje de luipaard. Dank je wel dat we , samen met jullie, hebben mogen genieten van schitterend Namibië! YOU can leave Africa but Africa never leaves you!

 12. Hubertine says:

  Ik ben blij dat ik met je mee mocht reizen ik heb er in elk geval van genoten.

 13. Jose Hanssen says:

  Wauw unieke ervaring Kammer van de olifanten maar de luipaard maakt veel goed Wens jullie goede reis huiswaarts

 14. ALIE Nevenzel says:

  Mooi hoor…en ja een luipaard scoren us en blijft bijzonder, maar geen olifanten zien toch ook?

Speak Your Mind

*