Door Himba-land, langs de Kunene en de Okavango

Al de nodige kilometers gereden vanaf Opuwo. Over dirtroads, over asfalt en door hobbels en kuilen.
De auto rijdt als een zonnetje en stiekem zijn we er beiden een beetje verliefd op. Alles wat we nodig hebben hangt, staat of ligt ergens in de wagen. Soms raken we dingen kwijt daarom is het verstandig om alles altijd op dezelfde plek neer te leggen. Is ook beter voor de stemming in de wagen😍
Rijdend langs de Kunene rivier, geslapen met de bulderende watervallen op de achtergrond en twee lifters meegenomen die al jaren aan het reizen zijn.
Een wonderlijk stel, zij uit Peru en hij uit Servië. Zij reist al 7 jaar en hij 17 jaar. De laatste 2 jaar reizen ze samen. Alles liftend. Leuke mensen met minimale bagage en elke dag nemend zoals die komt.
De campings zijn allemaal geweldig. We hebben de B10 gereden en de C45, dat zegt Jan en dat geloof ik direct, ik doe niet aan wegen. Teveel cijfers 😍
Nu zijn we in het Okavanga gebied waar we het opmerkelijk groen vinden. Schitterende route door kleine dorpjes, de mooiste baobabs, vriendelijke mensen en aan het eind van de dag een top camping gevonden in de buurt van Rundu. De Taranga camping met een super restaurant, cappuccino en mooie accommodatie.
Een luxe camping die net zo duur was als laatst een guesthouse met ontbijt… maar dan kampeer je ook op echt gras met het gesnuffel en geknor van nijlpaarden op de achtergrond.
Nu richting Divundu.
Inmiddels is onze familie gearriveerd en die zijn volop aan het genieten in Etosha.

Comments

 1. Ada en Jan, het is weer genieten voor jullie.
  Mooie foto’s en verhalen.
  Geniet ervan

 2. Geweldig om weer te lezen Ada. Ik was al verliefd op Namibië maar door jouw verhalen krijg ik heimwee. Heerlijk om de verhalen te lezen en zo een beetje mee genieten.

 3. Alle nevenzel says:

  Heerlijk….wat kun je toch “gezellig” schrijven….

 4. Mooie jaarwisseling en goed,gezond Nieuwjaar voor jullie en familie.

 5. wat heerlijk om zo vanuit je stoel mee te kunnen reizen.
  fijne jaarwisseling en de beste wensen

 6. Mooi om jullie reis op deze manier mee te beleven!! Een goede, gezellige jaarwisseling gewenst samen!!

 7. Hele fijne en gezellige jaarwisseling, met zijn allen.

 8. Dea Valk says:

  Ha Ada en Jan, het is weer als vanouds om met jullie mee te reizen! De foto’s zijn top😊

Speak Your Mind

*