De fietser, de motorrijder, de neushoorn en het luipaard

Ontmoetingen op schijnbare eenzame wegen

Reizen is ook ontmoeten. We maakten kennis met Anna uit Zwitserland die in d’r uppie van Kaapstad naar Kigali in Rwanda fietst. Omdat toeval niet bestaat stopte even later Milton, een motorrijder uit Angola bij ons drieën. Beiden blij gemaakt met een flesje ranja uit onze koelkast. Het was een top ontmoeting zo maar aan de kant van de weg.
Het verzachte enigszins het gemis van de Bakkertjes 😁
Zojuist aangekomen in Kamanjab waar we ws 2 nachten blijven. Hoewel de daktent en het kamperen ons super bevallen is een kamer met veel ruimte, een eigen douche en een klein terras ook heerlijk.
Het was een schitterende rit over de B2695. Allemaal dirtroad, maar je hebt een stoere wagen of niet? Genieten met een hoofdletter. Dat het 120 km korter was dan over de verharde weg was natuurlijk mooi meegenomen.
Echt reizen door rural Afrika.
Maar… het was vandaag sowieso mijn dag. Want…we waren nog maar net vertrokken en wat zag Ada? Een neushoorn met de allergrootste hoorn ever. Wel 70-80 cm. De dag was nog jong, erg jong want ineens zag ik toch een luipaard lopen. Ik kwam amper uit mijn woorden. Wat een slank en elegant dier. Jan greep naar de camera, drukte op de verkeerde knop…maar voor eeuwig op ons netvlies. 🐆🐆
Onderschat deze prestaties van mij niet want reizende met een man die alles vaak als eerste ziet is dit iets waar ik Jan aan zal herinneren als het nodig is. Zo zit een vrouw nu eenmaal in elkaar.
Jan gaat de laatste dagen inplannen en dinsdag hopen we in Windhoek aan te komen.
Maar zoals altijd, ons hou je ingelig😁

Comments

 1. Pracht verhaal weer!!!
  Bij ‘de verkeerde knop’ dacht ik “Nee toch”!!!…
  Want voor hetzelfde geld springt hij/zij meteen weer achter een bosje.. Maar zag de beautie gelukkig voorbij komen…En wat heet ‘gelukt’. Héél mooi..!!

 2. Jose Hanssen says:

  Alweer gezellig meegenieten

 3. Geniet van al die mooie dieren.
  Hier alleen regenwormen …..

 4. Super de ontmoetingen met mens en dier. Dat is het mooie van reizen!
  Fijne tijd nog samen.
  Groetjes Tiny

 5. Carel.hubert says:

  Dag Ada en Jan
  Wat een super rit hebben jullie weer achter de rug .
  Lachen hoor Ada. Ik krijg er altijd van langs van Carel onderweg als ik op een verkeerde knop drukte 😅
  Soms komt er toch nog een luipaard foto in een boom langs. Wie weet Jan? Houdt moed 😀

Speak Your Mind

*