Passen, paarden en Penduka

We hebben de cirkel weer rond. Weer kunnen we een topreis bijschrijven. Ondanks dat we nu hier voor de 10e keer zijn wist Jan toch wegen te ontdekken die nieuw voor ons waren. Jan heeft het liefst wegen die als dunne lijntjes op de kaart staan… dat zijn namelijk lastige wegen en die zijn per definitie leuker, aldus mijn lief.
Zo hebben we gisteren de Bosua Pass gereden. Er zaten soms billenknijpende stukken tussen, maar de omgeving was magistraal. Boerderijen her en der. En veedrijvers die als cowboys op paarden de dieren bij elkaar dreven.
Er was weer van alles te zien en te ontdekken. Een verroest bordje verwees naar een ruïne. Nieuwsgierig als we zijn gingen we er naartoe… Ooit gebouwd door het Duitse leger kreeg het in de loop van de tijd verschillende functies waarvan ik de laatste de leukste vond. Soldaten met een drankprobleem werden hier naartoe gebracht om van hun verslaving af te komen. Ik verzin het niet.
Vandaag lekker door Windhoek gereden, koffie in Penduka gedronken en daar oorhangers gekocht. De auto in Katatura laten wassen, naar The Old Brewery waar allemaal leuke winkeltjes zijn, de lekkerste cappuccino ever gedronken en oorhangers gekocht.
Terug naar Katatura waar we heerlijk Afrikaans hebben gegeten in Beauty’s Kitchen. Door de regen terug naar onze gezellige kamer in Villa Vista. Bagage uitzoeken, lekker rommelen, niks doen. Vakantie dus.
Morgen moeten we rond half 4 de auto terugbrengen en worden we naar het vliegveld gebracht. We hopen vrijdag rond de middag weer in Nijverdal te zijn en kunnen we terug kijken op een baie mooie reis 😍

Comments

 1. Margriet en Ton. says:

  Hallo Ada en Jan, Fijn dat alles naar wens gelopen is. Volgens jullie berichten was het prachtig. Dank voor jullie mooie berichten, en goede reis naar huis. Groetjes oet de Meterik

 2. Margriet van der Sluis-Brandsma says:

  Goede terugreis en weer welkom in Nijverdal!
  De kou en regen tegemoet.
  Margriet

 3. Jullie reis was weer een kadootje voor de thuisblijvers hier …,heerlijk om zo mee te kunnen liften!
  Goeie vlucht terug! Het openbaar vervoer staakt vandaag en morgen, maar hoop dat het mee gaat vallen met de drukte op de weg!

 4. Dea Valk says:

  Ik heb weer met plezier met jullie meegereisd.
  Veilige thuisreis en tot snel 🧡

 5. Wat heb ik weer mee kunnen genieten. Een hele goede terugreis en straks weer nagenieten van alle belevenissen.
  Liefs Johan en Tiny

 6. Susan Bakker says:

  Het zit er weer op!
  Goeie reis naar huis en tot snel 😘😘

 7. Ik heb weer genoten van de mooie verhalen en foto’s.
  Een hele goede reis terug.
  Groetjes karin

 8. Carel Hubert says:

  Ada en Jan we hebben weer genoten van jullie foto’s en verslag Goede reis terug toegewenst en een goede thuiskomst. HG. Carel en Corrie

Speak Your Mind

*