Krekels, cactussen en kraaiende hanen

Het is vijf uur in de morgen. Guadeloupe slaapt nog, mijn meneer trouwens ook, palmbladeren ritselen, hanen gaan als idioten te keer, ik zit op het terras met een bakkie thee en een licht gekneusde mueslireep. Op het terras staan grote bloeiende cactussen en onzichtbare krekels gaan de strijd aan met de hanen. De mensenwereld mag nog slapen de dierenwereld heeft haar eigen regels.
Gisteren na een perfecte vlucht, hoewel de overstap tijd in Parijs krapjes was, na ruim 8 uur vliegen aangekomen in Pointe à Pitre. Terwijl het vliegtuig tot grote hoogte kwam daalde mijn hartslag weer naar normaal nivo.
Aangezien dit eiland een deel van Frankrijk is was er geen douanecontrole, geen paspoortcontrole. Iedereen kon gewoon doorlopen. Zo vreemd maar heerlijk. Het is gewoon een binnenlandse vlucht binnen de EU. En met alleen handbagage stonden we snel buiten.
Mooie auto, mooie accommodatie en een vriendelijke gastvrouw.
Vandaag henig an doen, even bijkomen, boodschappen doen en een cappuccino scoren.

Comments

 1. Relax en veel plezier!

 2. Goed keuze prima reden heel nieuwsgierig en doe Humphrey de groeten als jullie hem tegenkomen😎🧁🍮☕️☕️🍺🥂🥤🍰🍩🍵🧋

 3. Henny says:

  Geweldig Ada, ziet er goed en mooi uit. Vandaag een relax dag, zo’n reis hakt er wel even in, maar ondanks dat toch vroeg uit de veren. Geniet van je relax dag.

 4. Chris de Vries says:

  Geniet er van. En leg mij later maar eens uit waarom Guadaloupe en niet Zuid-Afrika.. :>))))

 5. Goedemorgen Ada en Jan,
  Klinkt weer heerlijk relaxed!
  Geniet ervan.
  Fijn dat ADA al zo bekend is, scheelt weer😂😂
  Lieve groetjes Yvonne

Speak Your Mind

*