Met de neus in de boter

Oh, maar 8 moorden per jaar…

Guadeloupe is echt een droomeiland van zon, zand, kleine dorpjes, goede wegen en alle kleuren van de regenboog en meer. Maar zelfs in het paradijs moet iets zijn dat beter kan en dat geldt verrassend genoeg voor de cappuccino. Die valt erg tegen… niet in prijs die is hoog genoeg, maar in kwaliteit. Maar we hebben nog een paar dagen om de perfecte te vinden.

We worden elke dag verrast. De natuur is overweldigend, de bloemen zo uitbundig dat ik er soms aan twijfel of het geen plastic is. Elke dag rijden we door Deshaies waar de serie Death in paradise zich afspeelt. In de serie heet dit plaatsje Honoré en het eiland St Marie. We hebben zondag heerlijk gegeten in Catherine’s bar die ook in elke aflevering voorbij komt.

Twee dagen geleden was er wel erg veel reuring en ja hoor er werden opnames gemaakt. Voor het politiebureau stond de jeep van de inspecteur en de Royal Enfield motor met zijspan waar de commissaris in wordt rondgereden. Zes grote trucks, minimaal 30 crew leden en 1 blije fan die helemaal vanuit Engeland was gekomen omdat hij wist dat er nu opnames werden gemaakt. Hij stond nog net niet te stuiteren van plezier. De kerk met het bekend rode dak staat naast het gebouw waar de opnames werden gemaakt. Op de stoep van de kerk konden we alles vanaf een afstandje volgen terwijl in de kerk een begrafenis was… Ik verzin het niet. Prachtige muziek klonk uit de openstaande ramen, binnen werd gezongen, buiten werden opnames gemaakt en kwamen de acteurs naar buiten. De Engelsman kent iedereen bij naam en zei ‘Oh daar heb Ralph.’ Ralph wie? De inspecteur. Een vriendelijke slanke man in een blauwe broek en wit hemdje kwam direct naar ons toe, schudde ons allemaal de hand en wilde graag met ons op de foto. Wie ben ik dan om nee te zeggen. Inmiddels waren er mensen uit Duitsland, Spanje en Colombo bijgekomen. Hoppa allemaal op de foto. Wij gingen omdat we de serie zo leuk vinden en het een boeiend eiland is, maar dat we dit nog even meepikten was echt de kers op de taart.

‘We durfden wel te komen,’ zei een van de bezoekers ook al is het een moordeiland.  ‘Ach, het zijn er maar 8 per jaar,’ lachte Ralph, doelend op de 8 opnames die er elk seizoen gemaakt worden…

Comments

 1. Wat toevallig! Wij zijn nu in Guadeloupe, na 10 dagen bezoek aan Marie Galante. Een nog mooier tropisch eiland onder Guadeloupe. We gaan een week zeilen en daarna nog 10 dagen genieten van het mooie eiland.

 2. Maria Staal says:

  Wauw, ik ben officieel jaloers! 😉 Ben een groot fan van Death in Paradise. Super dat je wat van de opnames kon zien en met Ralph Little hebt gepraat.

 3. Marianne Timmerman says:

  Wat ontzettend leuk en bijzonder Ada! Een leuke bijrol had maar zo gekund dus. Prachtig om jullie reizen te volgen, maar dit is inderdaad een kers op de taart. Haha spanning en sensatie alom. 😃

 4. Joanna says:

  Altijd weer iets waarover je kunt vertellen, leuk!

 5. Margriet van der Sluis-Brandsma says:

  Mooi zonnig weer, maar dat hebben wij nu ook!
  En! Hier heb je overal LEKKERE cappuccino.
  Geniet nog een poosje van jullie reis.
  Lieve groet, Margriet van der Sluis-Brandsma

 6. Dea Valk says:

  Jullie maken wat mee als eenvoudige toeristen uit Nijverdal!

 7. Gert Hofman says:

  Geweldig. En wat las ik, een Royal Enfield met zijspan? Mijn hart gaat hiervan sneller kloppen 🤣🤣

 8. Wow gaaf hoor. Mooie foto.

 9. Anja Remmink says:

  Geweldig 🤩

 10. Hubertine Theeuwen says:

  Fantastisch weer!! Geniet maar lekker

 11. Ans Wijnberg says:

  Zo maak je elke dag iets moois mee.

Speak Your Mind

*