De blauwe wereld van Samarkand

Je hebt mooi, mooier, mooist en dan komt Samarkand. Je kunt de foto’s bekijken maar niks bereid je voor op de schoonheid van deze mozaïeken wereld.
En dit alles ook nog eens overgoten met een stralende zon, vriendelijke mensen en regelmatig een koffie.
Na een rit van ruim 300 km, waar we zo’n beetje de hele dag over hebben gedaan kwamen we aan op deze bestemming. Een leuke B&B, formaat ansichtkaart met een badkamer formaat postzegel, waar we hartelijk werden ontvangen. We blijven hier 3 nachten en morgen nog een bonusnacht in een prachtig hotel met veel ruimte zodat Jan niet overal tegenaan stoot…
Deze blauwe wereld wordt regelmatig opgekitscht door de gouden tanden van veel vrouwen. Zij vinden het prachtig en een teken van welvaart, ik vind helemaal niks dat bling bling in de mond. Maar de lachen zijn oprecht en dat telt.
Bij aankomst geen stroom op de kamer, wel in de rest van het gebouw, geen water en een verwarming die op strandje sambal stond.
Dus een badlaken voor de glazen deur zodat de lamp van de hal niet in ons gezicht scheen, het raam open om nog frisse lucht te krijgen. Kleine reisongemakken die inmiddels opgelost zijn.
Vandaag gaan we een rondje in de omgeving rijden en morgen duiken we weer onder in deze stenen wereld waar het ene gebouw nog mooier is dan het andere.

Comments

 1. Jan Reefhuis says:

  Zo reizen we gratis mee. Mooi.

 2. Joke says:

  Prachtig Ada

  Wat mooi met al dat mozaïek.
  N

 3. Hans Warmenhoven says:

  Bijzondere wereld of the unknown yet to be discovered by the Dutch globetrotters 🤩. Mooie dag en leuke verrassingen, blijf veilig 🙏🏼🤗

 4. Veel plezier en geniet vooral. Ben nu alweer nieuwsgierig naar je volgende post.

 5. Dory says:

  Klopt helemaal, je kunt je niet voorbereiden op al het moois wat je daar ziet.
  Het is zó bijzonder dat ik niet snap dat ik dit nooit eerder gehoord heb.

  De gouden tanden zijn vaak gouden omhulsels over slechte of afgebroken tanden, is ons daar verteld.
  Maar vriendelijk zijn de mensen zeker!

Speak Your Mind

*