Alles is goud… nou ja bijna alles…

De kleding van de vrouwen is kleurrijk en bewerkt met gouddraad. Sommige glinsteren als kerstballen. Kitsch? Ik vind geweldig. De hoofddoeken als een sieraad om hun dikke knotten met haar gedraaid. Maar…de smaakvolle kleding stopt net boven de enkels. Dan komen namelijk de sokken en de slippers. De kleuren passen nooit bij elkaar en match op geen enkele manier bij hun jurken. Het viel me ineens op en tja dan gan je erop letten. Inmiddels heb ik een fraaie collectie foto’s van slippers met foute sokken verzameld.
Vandaag reizen we verder naar Tasjkent onze laatste bestemming. Vannacht in een hotel overnacht uit duizend en één nacht. Geweldig. Maar dan het Registan plein in de avond. We stonden erbij, we keken ernaar, we keken naar elkaar en zeiden WHOW.

Comments

  1. Corrie Hubert says:

    Fantastisch verhaal. Wij genieten mee met jullie 🌷

  2. Opnieuw een verhaal dat verbaasd.

  3. Hans Warmenhoven says:

    Ik blijf me verwonderen over hoe de mensen met primitieve middelen toch zulke mooie gebouwen hebben neergezet. Een stuk cultuur en historie wat grotendeels aan ons voorbij is gegaan naar mijn idee. De namen klinken exotisch maar de wereld daar is weerbarstig voor de mensen die er wonen. Mooie reis en blijf verhalen jullie Tasjkent express de Oriënt in een notendop.

Speak Your Mind

*