We zijn in Ethiopie aangeland

Ethiopie aan de koffie?

Het heeft altijd iets geheimzinnigs om in het donker aan te komen in een wildvreemd land. Natuurlijk zijn we in Ethiopie maar helemaal zeker weet ik het niet wanneer ik in het donker uit het vliegtuig stap in de gereedstaande bus. Niks leuker om zo uit een vliegtuig te stappen. Ethiopie ligt dichterbij dan we dachten. In totaal nog geen 7 uur vliegen.
Nadat Annie ons had verwend met gebak, soep en (uiteraard) een broodje zalm werden we keurig voor de ingang van Schphol afgezet. Geen vertragingen en om half 5 jullie tijd stonden we in Addis Ababa; ’s werelds derde hoogst gelegen hoodstad van de wereld. Niet dat we daar iets van merken. We hebben al een fikse wandeling gemaakt en dat niemand weet hoe de straten heten maakt ook niet uit, we hebben al heerlijke koffie gehad, gegruwd (ik tenminste, Jan is daar wat makkelijker in) van rauw vlees dat men hier ook daadwerkelijk rauw opeet, kleurige marktkramen vol met kleding voor de christelijke processies, de zon die volop schijnt en veel vriendelijk lachende mensen. Ethiopie heet ons hartelijk welkom en morgen gaan we er helemaal voor.

 • We leven nu 2 uur voor op jullie
 • Jan wil nu alleen maar meer met Ethiopian Airlines vliegen, want wat werken daar mooie vrouwen!

 

 

Comments

 1. Met deze eerste gegevens van jullie nieuwbrief waar de website voorgeprogrammeert is, gaat het vast lukken om een reactie te plaatsen. Jullie verhalen en foto’s zijn prachtig!!.

 2. Marlijn says:

  Leuk verhaal. En auntie Ada vergeet niet; niets zo mooi als een Kleinjan vrouw! 😉

 3. Anneke en Jan says:

  Beste Ada,
  Wij hebben een goede internetverbinding, dus net alles kunnen uploaden van Lake Inle en Bagan, inclusief wat video’s. Die van de Queen Inn zul je vast wel herkennen! Nu de laatste nacht in Yangon, straks om 3 uur op, op naar de Malediven. Wat leuk te lezen hoe jullie reis is verlopen en wat gaaf dat je al weer koffie gescoord hebt! Wat wil je nog meer….(ok behalve Ethiopian Airlines) . Zien uit naar je volgende bericht. Groeten van ons!

 4. Hoi Jan en Ada,

  De koffie ziet er heerlijk uit! Zo te zien nog geen popcorn erbij maar dat gaat vast komen.
  Fijn dat Jan zo genoten heeft van de vlucht, nou ja van de dames 🙂 Maar troost je Ada, de mannen zijn daar ook best mooi om te bekijken.
  Veel plezier en we kijken uit naar de volgende foto’s.

 5. velding says:

  Fijn dat de reis voorspoedig is verlopen!

  Tip: Plaats de afbeelding als “uitgelichte afbeelding” in een vak aan de rechterzijde!

Speak Your Mind

*