Wij zijn nu zelf de verbrande gezichten…

en lopen met een rode kop (Jan zijn woorden) rond. Letterlijk verbrande gezichten. Elke dag mooi weer en heerlijke temperaturen.

We hebben een paar leuke dagen gehad in Addis en zijn gisteren met de bus naar Bahir Dar gekomen. 560 km in ruim 10 uur, niet slecht vonden we zelf. Een schitterende tocht door een mooi landschap waar natuur, kleine dorpjes en prachtige vergezichten elkaar aflosten. Het is hooi- en oogsttijd en dan wordt met name de tef geoogst, tef is een graansoort die mensen verwerken in het nationale eten : de injera. Injera zal ongetwijfeld heerlijk smaken als je hier geboren en getogen bent maar voor onze magen teveel van het goede. Het ziet er uit als een pannenkoek met de grauwe kleur van een oude dweil. Mensen eten hier gezamenlijk van. Ze scheuren er een stukje af, vullen dat met allerlei soorten groentes, vlees en sausen en stoppen dat als een pakketje in de mond. We gaan het zeker een keer proberen maar houden het nu maar bij wat bekender voedsel. Ik denk wanneer wij de Ethiopier een bord boerenkool voor zouden zetten, hij ook zou denken wat is dat in vredesnaam voor eten… Emoji De koffies zijn hier erg lekker, ook al een klein koffieritueel meegemaakt vanmorgen op het Tanameer waar we een paar schitterende kloosterkerken hebben bezocht. Jan snakte naar koffie en dat wilde een mevrouw wel maken, duurt bijna een uur maar dan heb je ook wat.

Het hoogtepunt in de bus was trouwens de collecte! Er werd gecollecteerd, d.m.v. een plastic zakje zodat ieders gaven goed zichtbaar waren, voor de kerk. Ze waren wel zo slim om ons eerst te voorzien van een ontbijtje in de vorm van een dikke plak cake en een sapje, zal allemaal bij de prijs in.

 

Vandaag naar de watervallen van de Blauwe Nijl geweest. De foto is het bewijs!

Comments

 1. Haha, slim hoor, zo’n “doorzichtige” collecte, hopelijk waren jullie niet als eerste aan de beurt 🙂

 2. Marjon op den Dries says:

  Ha Ada en Jan,
  Wat leuk om weer te kunnen lezen wat jullie allemaal meemaken in Ethiopie, alvast een voorproefje van het boek wat er gaat komen!
  Geniet, maak foto’s en schrijf lekker door zodat we het ook een beetje mee kunnen maken.

  Heerlijk dat weer, hier is het koud en ligt er sneeuw.

  Goeie reis, groet Marjon

 3. ans wijnberg says:

  Wat een leuk verhaal en wat zullen jullie weer prachtige foto’s maken
  geniet er van!

 4. Hi Ada stonden op de beurs tegenover Ethiopië en hebben ook zo’n koffie ritueel meegemaakt. Duurt inderdaad lang. Verder heb ik een dans gezien en natuurlijk een mooie video als je dat allemaal gaat zien dan is het goed dat Jan overstag is gegaan naar digitaal. Nog veel plezier.

  groetjes Marian Baas

Speak Your Mind

*