Reisboek GAMBIA en SENEGAL De muren van Kubuneh

Gambia en Senegal. Lees hier snel iets over mijn 3e Gambia-Senegal reisboek!

Senegambia: Gambia en Senegal, twee landen die als goede buren samenleven. Twee landen die onder de naam Senegambia door het leven gaan. Ada Rosman-Kleinjan en haar echtgenoot reisden af naar dit deel in West-Afrika.
Gambia: Het kleinste land van Afrika heeft de reiziger veel te bieden. Vol bewondering werd gekeken naar de muurschilderingen in Kubuneh en omgeving. Grote muurschilderingen die kleur aan de Gambiaanse wereld geven, schilderingen waar iedereen blij van wordt, schilderingen die verweven zijn met het dagelijkse leven. In het Abuko-park waar de apen door bomen lijken te dansen, vogels uitbundig fluiten en de zon amper door de dichte jungle weet heen te dringen, maakten Ada en Jan kennis met weer een heel andere kant van Gambia. In Tanji werd genoten van de vissers die op hun houten boten terugkomen van weer een dag vissen. In de mooie boekhandel Timbooktoo was het een feestje om samen met mijn Belgische collega Christianne Wouters te signeren. Zij met haar tweede Gambia boek en Ada met haar tweede Gambia-Senegal boek!
Senegal: In een vierwielaangedreven huurauto op weg naar het zuiden van Senegal. Senegal binnen- en weer uitkomen was al een belevenis op zich en maakte het echtpaar kennis met de zogenaamde doorwuifpolitie. Senegal ook een lappendeken van verschillende volkeren die allemaal vreedzaam naast en met elkaar wonen, leven en werken. Door de Casamance reisden Ada en Jan naar de Bassari-mensen, die diep in het zuiden van Senegal wonen. Na een reis van bijna tweeduizend kilometer werd de auto in Gambia weer ingekleverd.
Zoals altijd waren het toch weer de mensen die letterlijk en figuurlijk kleur gaven aan deze reis door Gambia en Zuid-Senegal.

De muren van Kubuneh

  • een schitterende kleurenomslag siert dit reisboek:
  • 200 pagina’s met reisbelevenissen en tips
  • 31 kleurenpagina’s
  • duidelijke landkaart
  • literatuurlijst
  • ISBN 9783748101406 
  • Interesse? Te bestellen via www.bod.de en www.bol.com

Samen met De vrouwen van Kafountine, De vissers van Tanji en De weg naar Tendaba krijgt de lezer een goed beeld van deze landen en de mogelijkheden om op eigen houtje te reizen.