Reisboek-GAMBIA en SENEGAL ‘De vrouwen van Kafountine’

wombat reisboekenOmslag De vrouwen van Kafountine

Gambia en Senegal. Voor de tweede keer reisde de auteur, samen met haar echtgenoot, naar Afrika’s kleinste land: Gambia. Het land in West-Afrika waar verschillende bevolkingsgroepen, met allemaal hun eigen religies, gewoontes, taal en gebruiken vreedzaam naast en met elkaar leven, wonen en werken.
Gambia wordt bijna volledig omsloten door buurland Senegal, waar het op goede voet mee samenleeft. Voor Ada en Jan Rosman een reden om ook dit land te bezoeken. Voor het eerst liepen zij op blote voeten het ene land uit om op blote voeten kennis te maken met het andere land.
De Senegalese Casamance is een natuurrijk gebied waar de groene mangrove overal te zien is, waar Frans de voertaal is, waar veel verschillende soorten vogels zich thuis voelen en waar alles net weer anders gaat dan in buurland Gambia.
In Gambia werd genoten van de kleurrijke markten, het gevarieerde openbaar vervoer en de goedlachse mensen. Er werd kennis gemaakt met diverse Nederlanders die allemaal, samen met de plaatselijke bevolking, met vallen en opstaan een bestaan proberen op te bouwen. Nederlanders die allemaal boeiende verhalen te vertellen hadden; verhalen die met de auteur werden gedeeld.
Gambia: een klein land waar je in één dag doorheen kunt rijden maar waar je vele reizen voor nodig hebt om alles te kunnen zien.

De vrouwen van Kafountine

  • Een schitterende kleurenomslag siert dit Gambia-Senegalreisboek
  • 172 pagina’s met reisbelevenissen en tips
  • 22 kleurenpagina’s
  • duidelijke landkaart
  • literatuurlijst
  • ISBN 9783746033273 / € 14,00 excl. portokosten
  • gesigneerde Gambia-Senegalreisboeken zijn direct bij Ada te bestellen, betaling na ontvangst

Dit Gambia-Senegalreisboek is uit voorraad leverbaar bij de meeste gespecialiseerde reisboekwinkels en gesigneerde exemplaren zijn direct bij de auteur te bestellen. Op www.bod.de en www.bol.com is een E-book te bestellen van deze titel. Dit boek is het 5e deel in de serie kleintje Wombat. Verre bestemmingen dichtbij.
Stuur hiervoor een mail naar: info@adarosman.nl

Samen met De vissers van Tanji en De muren van Kubuneh en De weg naar Tendaba krijgt de lezer een goed beeld van Gambia en Senegal.