NAMIBIË: In Namibië

Reisboek-In-Namibie

Lees  hier snel iets over het Namibië reisboek: In Nambië

In Namibië (3e herziene en uitgebreide druk)

kampeerreizen door het leegste land van Afrika

Diverse keren reisde de auteur Ada Rosman-Kleinjan samen met Jan Rosman door zuidelijk Afrika (Namibië). In het reisboek In Namibië worden twee Afrika reizen beschreven waarbij Namibië centraal staat. Beide reizen begonnen echter in Kaapstad.

DSC_3301

Drinkende zebra’s in Etosha, Namibië

In 1999 hebben Ada en Jan Rosman een kampeerreis door zuidelijk Afrika gemaakt waarvan in het voorjaar van 2000 het reisboek Overstekende Olifanten is verschenen. In 2009 werd dit reisboek opnieuw uitgegeven onder de titel In Namibië en nu (2011) is er dus een compleet herziene en uitgebreide druk. De inhoud van dit Namibië reisboek is uitgebreid maar de vertrouwde titel In Namibië is blijven staan.

Samen met uitgeverij Boekenplan uit Maastricht is Ada Rosman-Kleinjan er in geslaagd om een mooi reisboek te maken.

DSC_3277

Sierlijke springbok in Etosha, Namibië

In het eerste deel, eerder verschenen als Overstekende Olifanten, werd er ook regelmatig gestopt voor overstekende olifanten. De rode duinen van de Sossusvlei werden bewonderd en in de steden Lüderitz en Swakopmund waanden zij zich in Duitsland. Er werd onder andere gekampeerd op de mooie campings in Etosha en in de buurt van de grillige kokerbomen in Keetmanshoop. De reis ging helemaal naar Opuwo, Namibisch meest Afrikaanse stad, dicht bij de grens met Angola.

Op bezoek bij de traditioneel levende Himba en de San stapten Ada en Jan Rosman terug in de tijd.

In het tweede deel, Diere op pad, zijn de indrukken verwerkt van een nieuwe reis die Ada en Jan Rosman door deze twee landen in zuidelijk Afrika hebben gemaakt. Bekende plekken werden bezocht en nieuwe plekken werden ontdekt.

Ruim 16.000 kilometer werd er afgelegd tijdens deze reizen, waarvan duizenden kilometers op onverharde wegen. Beide reizen geven samen een goed beeld van wat de reiziger kan verwachten in dit deel van Afrika. 

De pers over het reisboek Overstekende Olifanten:

‘beschrijft in een meeslepend enthousiasme een vierweekse kampeertocht door Namibië’

  • 153 pagina’s
  • kleurenfoto’s en zwart-witfoto’s
  • duidelijke landkaart
  • uitgebreide literatuurlijst
  • handige websites en leuke en lekkere recepten om op de benzinebrander creatief te kunnen koken maken dit reisverslag uniek
  • ISBN 9789080753204

Stuur een mail direct naar de uitgeverij info@boekenplan.nl, te bestellen in elke boekhandel en te koop bij bol.com