Reisboek MYANMAR (Birma) Myanmar reizen door het Gouden Land

Omslag 2e druk

Omslag Myanmar reizen door het gouden land

Lees snel iets over dit Myanmar reisboek: Myanmar reizen door het Gouden Land

eerder verschenen onder de titel Myanmar… op blote voeten door het Gouden Land

Myanmar reizen door het Gouden Land

Toen Jan en ik in 2011 terugkeerden uit Myanmar werden we onmiddellijk door de werkelijkheid ingehaald. Het zo gesloten land gooide de deuren wagenwijd open. Ik had al langer de wens om een nieuwe druk van dit boek uit te geven. Gelukkig dacht de uitgever er ook zo over. Ik heb een gedegen en uitgebreide inleiding geschreven waarbij ik inga op vele veranderingen die het land de laatste jaren heeft doorgemaakt. Het reisverhaal blijft natuurlijk staan zoals het is. Enkele bonusfoto’s,  een bijgewerkte literatuurlijst en websitetips maken dat het boek weer jaren mee kan. Daarom vond ik een andere titel en een nieuwe omslag gerechtvaardigd.

Myanmar: een schitterend land met glanzende pagodes en stralende tempels. De reis begon in Yangon en via Pyay ging de reis verder naar de betoverende tempels van Bagan. Vervolgens met de boot naar Mandalay. Met de bus kwamen Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman midden in de nacht aan bij het Inlemeer waar beenroeiers op een heel bijzondere manier vissen en de drijvende tuinen voor groente zorgen. Na een bezoek aan de tempelgrot van Pindaya reisden zij naar Bago en raakten diep onder de indruk van twee grote, liggende Boeddha’s. De gouden rots van Kyaiktiyo werd bewonderd, om daarna nog één keer in de bus te stappen die hen veilig naar de hoofdstad terugbracht. Myanmar, waar de prachtige en veelkleurige bevolking je het gevoel geeft dat je een langverwachte gast bent en grauwe ossen en stoere buffels traag door het landschap sjouwen. Het land heeft na een jarenlang vrij geïsoleerd bestaan de deur naar het Westen op een kier gezet en de mensen in dit land kijken reikhalzend uit naar de toerist.

Wat kunt u van dit reisboek/reisverslag over Myanmar (Birma) verwachten:

  • 167 pagina’s
  • 14 pagina’s
  • schitterende kleurenomslag
  • duidelijke landkaart
  • uitgebreide literatuurlijst
  • ISBN 978-90-823165-1-3

Dit Myanmar (Birma)-reisboek/reisverslag is te bestellen bij elke boekhandel, of stuur direct een mail naar de uitgeverij info@boekenplan.nl,  en natuurlijk te koop op www.bol.com

Boek-Myanmar door Ada Rosman

De 1e druk uit 2012