Reisboek ETHIOPIË De drums van de Timkat

Drums_van_Timkat

Lees hier snel iets over dit Ethiopië reisboek: De drums van Timkat

Traveler Digital Camera

Timkat festival in Gondar, Ethiopië

Ethiopië: het land van de verbrande gezichten. Een land dat bekend staat als de geboorteplaats van de oudste mens op aarde: Lucy. Een land waar meer dan tachtig verschillenden bevolkingsgroepen wonen die allemaal hun eigen cultuur, gewoontes en tradities hebben. Ada Rosman-Kleinjan reisde samen met haar echtgenoot Jan Rosman af naar dit land in oost-Afrika. Reizen door Ethiopië is reizen door verschillende landen. Het Noorden met zijn unieke rotskerken waar priesters nog steeds diensten opdragen en de gelovigen hun geloof belijden. In januari wordt hier het belangrijkste christelijke festival gevierd: het Timkat festival. Met name in Gondar en Lalibela vieren de mensen dagenlang feest en dragen de mooiste kleren. Het Simien National Park waar schuwe luipaarden zich niet laten zien maar waar vriendelijk Gelada apen nieuwsgierig naar de mensen zijn, de apenmannen vol trots hun rode hart tonen en waar bijzondere vogels door de lucht zweven. Axum, dichtbij de grens met Eritrea, waar eindelijk de laatste zuil weer op zijn eigen plekje staat.

Het Zuiden waar in de Omo vallei de meest uiteenlopende mensen wonen en de reiziger het gevoel geven terug in de tijd te stappen. De Konso mensen met hun eeuwenoude manier van land bewerken. De vriendelijke Hamer mensen met hun heftige tradities, de Mursi waarbij met name de vrouwen door het dragen van schotellippen opvallen. Bena vrouwen die een kalebas als hoed dragen en waar de mannen zich in strakke rokjes steken en sierlijke speldjes in hun haar dragen.

Het Noorden werd op eigen houtje bereisd en door het Zuiden was Abel de chauffeur-gids die Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman overal brachten waar zij graag naartoe wilden. Ethiopië: een prachtig land met een fascinerende en trotse bevolking.

Wat mag je verwachten van dit Wombat reisboek?

* 200 pagina’s

* 14 pagina’s met schitterende kleurenfoto’s

* een uitgebreide literatuurlijst

* een verklarende woordenlijst

* ISBN 9789080296800 / 21,50 euro (incl. portokosten)

Dit Ethiopië reisboek is gemaakt in samenwerking met Boekenplan  Het reisboek is te koop direct bij de uitgeverij, stuur een mailtje naar info@boekenplan.nl en natuurlijk bij www.bol.com

image0

Marco Polo, Wereldcontactmagazine nr. 4 2013

In het Hellendoorns Nieuwsblad van 1 oktober 2013 een mooi interview over dit boek. Ook is er al een lovende recensie verschenen!

Boekenrubriek OogvoorAfrika

Boekenrubriek Oog voor Afrika Hét reismagazine over Afrika nr. 1 2016