Reisboek GAMBIA De vissers van Tanji (herdruk 2018)

 

De vissers van Tanji

Omslag reisboek De vissers van Tanji

Lees hier snel iets over dit reisboek.  The Gambia: het kleinste land van Afrika heeft de reiziger bijzonder veel te bieden.

Ada en Jan Rosman reisden af naar dit land in West-Afrika. Een land met fraaie stranden en vriendelijke mensen. Een land met een rijke geschiedenis, waar honderden verschillende soorten vogels rondvliegen en apen door de bomen slingeren, een land waar baobab-, mango- en cashewbomen voor veel schaduw en vruchten zorgen. Een land waar alle verschillende bevolkingsgroepen vreedzaam naast en met elkaar leven. Zo gauw Ada en Jan de kust verlieten om samen met gids-chauffeur Buba het binnenland te ontdekken, reisden ze diep het donkere continent binnen.

Uiteraard bezochten ze het voormalige slaveneiland Kunta Kinteh (James Island) waar de sinistere sfeer van de slavenhandel bijna tastbaar was. Het kleine eiland waar zo veel mensen voorgoed op transport naar Amerika en de Cariben zijn gezet.

In Janjanbureh, het vroegere Georgetown, werden de mysterieuze stenen cirkels van Wassu bezocht. Met de gelly-gelly naar de stranden van Tanje, waar vissers tegen het eind van de dag op hun houten pirogues terugkomen  om de gevangen vis aan wal te brengen.

IMG_4174

Alles wordt op de hand gewassen.

Een schitterende kleurenomslag siert dit reisverslag

  • 108 pagina’s met reisbelevenissen en tips
  • 15 kleurenpagina’s
  • duidelijke landkaart
  • literatuurlijst
  • ISBN 97837528435538 / € 10,00 excl.portokosten
  • gesigneerde boeken zijn direct bij Ada te bestellen, betaling na ontvangst
  • op www.bol.com en www.bod.de is een E-book te bestellen van dit boek.

Dit boek is het 3e deel in de serie kleintje Wombat. Verre bestemmingen dichtbij. Het eerste deel verscheen in 2013 Woestijnkastelen en Stadskamelen op reis door Jordanië. Een volwaardig Wombat reisboek over een ‘kleinere’ reis! Deel 2 verscheen in het voorjaar van 2016. Een mooi boek over een reis in een 4×4 door Botswana. De olifanten van Botswana. Hier is een E-book te bestellen van dit boek.

Dit reisboek is te bestellen bij elke boekhandel, uit voorraad leverbaar bij de meeste gespecialiseerde reisboekwinkels en gesigneerde exemplaren zijn direct bij de auteur te bestellen. Op www.bod.de  en www.bol.com is een E-book te bestellen van deze titel.
Stuur hiervoor een mail en naar: info@adarosman.nl

Samen met het 5e en 7e boek uit deze serie De vrouwen van Kafountine ,  De muren van Kubuneh  en De weg naar Tendaba krijgt de lezer een heel goed beeld van Gambia!