Ada Rosman-Kleinjan * auteur van reisboeken * reizen en schrijven


Ada Rosman-Kleinjan…  * auteur van reisboeken * reizen en schrijven

Reist samen met Jan Rosman de hele wereld over. Al op jonge leeftijd wist Ada Rosman-Kleinjan dat de wereld groter en mooier was dan het kleine dorp in Overijssel waar ze is geboren. De eerste verre reis naar Australië zou de aanzet zijn tot vele grote reizen door alle delen van de wereld

Sinds 1 oktober 2008 is Ada Rosman-Kleinjan een zzpe’r: een ‘officieel’ bedrijf met een registratie bij de Kamer van Koophandel in Enschede en veel enthousiaste plannen. Twaalf reisboeken heeft Ada Rosman-Kleinjan helemaal in eigen beheer uitgebracht.

De ontwikkelingen in de boekenwereld gaan echter snel en daarom heeft Ada samenwerking gezocht met een uitgeverij die het leuk vindt om samen met haar mooie Wombat reisboeken te maken en uit te geven. Door deze samenwerking zijn Ada’s reisboeken nu ook te koop bij o.a. www.bol.com en alle andere (boeken)webwinkels. De samenwerking met uitgeverij Boekenplan uit Maastricht levert mooie reisboeken op met prachtige kleurenfoto’s.

Hieronder even een korte terugblik op Ada’s boeken.

Het eerste reisverslag dat in samenwerking met uitgeverij Boekenplan verscheen, was In Namibië, kampeerreizen door het leegste land van Afrika. Dit reisboek is een fraaie herdruk van Overstekende Olifanten, haar eerste reisboek over Namibië. In augustus 2011 is er een herziene uitgave van In Namibië verschenen. Het reisboek is grondig onder handen genomen: nieuwe kleurenfoto’s, een extra hoofdstuk waarin de laatste reis van Ada en Jan Rosman door Namibië is beschreven, een zeer uitgebreide literatuurlijst en handige websites.

2010: Was een heerlijk druk jaar met reizen en het schrijven van reisboeken. In februari kwam Ada Rosman-Kleinjan haar 14e reisboek uit Starende beelden op Rapa Nui, een reis van Paaseiland naar Peru (door Chili en Bolivia). Op 13 oktober verscheen het reisboek Ghana…een reis op het ritme van de drums.

In mei 2012 verscheen Ada’s reisboek Myanmar… op blote voeten door het Gouden Land. Dit reisboek vertelt de belevenissen door het voormalige Birma, een land dat steeds verder zijn deuren openzet voor de Westerse wereld.

Eind 2012 verscheen het eerste reisverslag in de nieuwe serie kleintje WOMBAT. Verre bestemmingen dichtbij. Een kleinere uitgave van de bekende Wombat reisboeken. Kortere reizen waar toch een mooi reisboek over te schrijven is. Aan Jordanië de eer. Woestijnkastelen en Stadskamelen op reis door Jordanië. In maart rolde het 2e boekje in deze serie van de persen. De Olifanten van Botswana Een mooi boek over hun reis in een 4WD (4×4) die Jan en Ada eind 2015 maakten. Ook het 3e deel verscheen in 2016: De vissers van Tanji op reis in The Gambia. In het voorjaar van 2017 kwam het 4e kleintje op de markt. De dhows van Sur op reis door Oman. Gambia is en blijft een prettig land om door te reizen en in het najaar van 2017 reisde Ada samen met Jan voor de 2e keer naar Gambia. Natuurlijk weer genoeg meegemaakt om een boek te vullen. Eind januari 2018 zal het 5 kleintje Wombat verschijnen De vrouwen van Kafountine.

 

In januari/februari 2013 hebben Ada Rosman-Kleinjan en Jan Rosman een fantastische reis door het Noorden en het Zuiden van Ethiopië gemaakt. Het Ethiopië reisboek over deze Ethiopiëreis is inmiddels klaar: De drums van TIMKAT

Op 29 augustus 2014 zijn Ada en Jan richting China gevlogen om een dag later, op Ada’s verjaardag, 30 augustus, aan te komen in Hongkong. De reis is gemaakt, en Ada Rosman-Kleinjan’s nieuwe reisboek In Boeddha’s schaduw ligt inmiddels in de winkels.

Samen met Jan hoopt Ada Rosman-Kleinjan nog vele mooie reizen te gaan maken om daar vervolgens weer mooie reisboeken over te schrijven. De lijst met ‘daar wil ik nog eens graag naartoe landen’ wordt alleen maar langer. Soms vraagt Ada Rosman-Kleinjan zich af wat mooier is: reizen of schrijven? Gelukkig kan het één niet zonder het ander en hoeven er geen keuzes gemaakt te worden!

Schrijven voor anderen

Naast het reizen en het schrijven van reisboeken schrijft Ada Rosman-Kleinjan graag teksten voor anderen. Voor een website, een wervende folder, een artikel in de krant, een nieuwsbrief, die met enige regelmaat de deur uit moet, een toespraak waar u de inhoud wel van weet maar de woorden niet voor kunt vinden. Met andere woorden: Woorden nodig die je zelf niet kunt vinden? Ada schrijft ze graag voor je. Schroom niet om geheel vrijblijvend contact op te nemen.

De afgelopen jaren heb ik met enige regelmaat manuscripten van anderen doorgelezen en van op- en aanmerkingen voorzien. Je hebt nog een ‘boek’ op de plank liggen en je zou het prettig vinden wanneer een ander daar eens naar kijkt.

Neem contact op als je graag meer informatie wilt:
Ada Rosman-Kleinjan
Nieuwstraat 39
7443 XM NIJVERDAL

tel 0548-610539
e-mail: info@adarosman.nl
KvK Enschede: 08181953

Je adres wordt uitsluitend gebruikt voor het versturen van de nieuwsbrieven/boeken. Ik deel je gegevens met niemand! Vertrouwen is een groot goed en privacy een groot recht! Aangezien ik zelf alle boeken en nieuwsbrieven verstuur, deel ik nooit gegevens met anderen!

Hier kun je mijn Privacy Statementdownloaden.

Hier kun je de algemene voorwaarden downloaden ALGEMENE VOORWAARDEN